На Кіровоградщину завітала Європа (ФОТО)

Сьогодні, 14 травня, в рамках Днів Європи в Україні у кіровоградському прес-клубі презентували Ярмарку проектів Європейського Союзу.

 Марті Луцар, менеджер з комунікації Представництва Європейського Союзу в Україні, розповів кіровоградцям про основний вектор європейсько-українських стосунків.

«Жодну з країн, які не є членами ЄС, Європа не підтримувала так сильно, як Україну, – розпочав свій виступ Марті Луцар. – Починаючи з 1991 року  ЄС витратив на гранти для України 3,5 млрд євро. У березні 2014 року Україна отримала новий пакет допомоги від ЄС – 11 млрд євро. 6 млрд уже отримано».

Під час презентації фінансової сторони європейсько-української дружби Марті Луцар твердо пообіцяв, що з 1 листопада 2015 року запрацює зона вільної торгівлі між Україною та ЄС (українським виробникам нададуть можливість підготуватися і поліпшити свої можливості на європейському ринку, і український ринок буде поступово відкриватися для європейських товарів).

Міра Дідух, проектний менеджер Представництва ЄС в Україні, дещо розповіла про реалізацію європейських проектів на Кіровоградщині.

«Європейський щорічно реалізує понад 250 проектів у різних сферах та регіонах України. Цього року Кіровоградщина також виграла грант на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб», – зазначила Міра Дідух.

Нагадаємо, Кіровоградщина виграла грант у 640,8 тисяч євро від Представництва Європейського Союзу в Україні на реалізацію проекту «Побудуємо майбутнє разом». У рамках реалізації проекту планується відремонтувати гуртожиток професійно-технічного училища № 36 і дитячий садочок в смт. Новгородці. Система у гуртожитку буде блочною: на блоці декілька кімнат, кухня та санвузол. Капітально відремонтований гуртожиток буде розрахований на 150 сімей переселенців. Також планується створити робочі місця для переселенців на першому поверсі гуртожитку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар