Життя на Кіровоградщині подорожчало майже на 15%

У березні цього року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 14,8%.

Повідомляють Першій електронній у прес-службі Головного управління статистики у Кіровоградській області.

Найбільше подорожчали фрукти, цукор, хліб, продукти переробки зернових. На 22,7% зросли ціни на олію соняшникову, макаронні вироби, маргарин, рибу та продукти з риби, інші продукти харчування, рис, безалкогольні напої, мед, шоколад, овочі, кондитерські вироби з борошна, харчовий лід і морозиво, кисломолочну продукцію, молоко, кондитерські вироби з цукру. Водночас на 1,9% знизилися ціни на яйця.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали на 3% у т. ч. алкогольні напої – на 4,6%, тютюнові вироби – на 2,3%.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла стали дорожчими на 16,1%, зокрема побутова техніка – на 25,8%, домашній текстиль – на 19,4%, меблі – на 14,7%, покриття для підлоги –                 на 12,3%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 9,1%, за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції – на 11,8% та амбулаторних послуг – на 5,4%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 9,4% пов’язано з подорожчанням транспортних послуг на 13,6%, палива та мастила – на 7,5%.

Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 6,4% в основному через подорожчання аудіотехніки, фотоапаратури та обладнання для обробки інформації на 12,2%.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар