Журналістка з Устинівки отримала премію за розвиток свободи слова

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кримська журналістка, яка зараз проживає у Києві, Валентина Самар, отримала премію “Вільна преса Східної Європи” Герда Буцеріуса за розвиток свободи слова. 

Як повідомив кореспондент Першої електронної газети, Валентина Самар народилася і виросла в Устинівці Кіровоградської області, працювала у місцевій районній газеті.

Після закінчення факультету журналістики Київського державного університету вона переїхала до Сімферополя. Працювала головним редактором Центру журналістських розслідувань і власним кореспондентом щотижневика „Дзеркало тижня. Україна” у Криму. Проте, через анексію Валентині довелося залишити півострів і оселитися в Києві. Переїзд не заважає журналістці й надалі висвітлювати життя Криму.

Як розповіла Валентина Самар кореспонденту Першої електронної газети, свою премію вона передасть воїнам АТО, які потребують лікування. Зокрема, частину коштів вирішила направити бійцю 3-го полку спецпризначення Вадиму Довгоруку, який під Дебальцевим втратив руку і обморозив ноги.

Для довідки. Премія ”Вільна преса Східної Європи” названа на честь видавця і політика, засновника газети Die Zeit Герда Буцеріуса. Її присуджують з 2000 року за захист свободи слова у країнах Східної Європи. Лауреатами минулих років були колишні журналісти, а нині народні депутати Сергій Лещенко та Мустафа Найєм, а також видання “Українська правда”. Церемонія нагородження відбудеться 24 червня у Нобелівському інституті в Осло.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар