Хто інвестує в економіку Кіровоградщини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У 2014р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено 3 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій. Інвесторами були 32 країни світу (в основному Європейського Союзу), серед яких провідні партнери: Велика Британія, Кіпр, Нідерланди та Російська Федерація. 

Найбільш привабливими об’єктами іноземного інвестування були підприємства Кіровограда (34,8% загального обсягу прямих іноземних інвестицій області), Кіровоградського району (14,4%) та Олександрії (14%).

За видами економічної діяльності найбільші обсяги інвестицій зосереджені на підприємствах промисловості; сільського, лісового та рибного господарства; оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів; організаціях, що здійснюють діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування; операцій з нерухомим майном.

Щодо обласного центру, то обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Кіровограда протягом 2014 року склав 29,5 млн. дол. США (34,8% загального обсягу інвестицій по області).

Найбільші обсяги інвестицій зосереджені на підприємствах промисловості та організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар