Кіровоградці провели в останню путь загиблого героя (ФОТО)

Сьогодні, 30 січня, Кіровоград прощався із Володимиром Степанком, героєм-свободівцем, що трагічно загинув, захищаючи Батьківщину.

26 січня поблизу міста Дебальцеве Донецької області під час виконання бойового завдання загинув майор Збройних Сил України Володимир Степанок, який служив у 42-ому мотопіхотному батальйоні 57-ї мотопіхотної бригади.

Не зважаючи на дощ і погану погоду, в останню путь Героя  прийшли провести сотні кіровоградців та побратими-свободівці. З прощальною промовою виступили бойові товариші Володимира Степанка, Олег Тягнибок лідер Всеукраїнського ВО “Свобода”  та  Руслан Степура, очільник кіровоградської обласної організації ВО “Свобода”.

Церемонія прощання проходила на Театральній площі міста. Поховання героя відбудеться на Алеї Слави Рівнянського кладовища у Кіровограді.

Володимир Степанок народився 27 січня 1968 року в селі Майське Джанкойського району Республіки Крим, навчався у Новосибірському вищому військовому політичному загальновійськовому училищі. Через любов до читання і наполегливе навчання отримав від інших курсантів прізвисько «Апостол», яке за ним закріпилося на усе життя. Закінчив Київський військовий гуманітарний інститут, після навчання в якому його було направлено до Кіровограду у військову частину на посаду старшого офіцера відділення виховної роботи. Володимир Степанок був громадським активістом, справжнім патріотом України, брав активну участь у суспільному житті нашого міста, у подіях на Майдані 2004 року та Революції Гідності (Євромайдані) 2013-2014 років.

Під час вторгнення російських військ на територію України Володимир Степанок пішов добровольцем до війська і з 5 серпня 2014 року служив у зоні АТО заступником командира по роботі з особовим складом 42-го мотопіхотного батальйону 57-ї механізованої бригади.

26 січня 2015 року під час виконання бойового завдання під Дебальцевим Володимир Степанок загинув разом з водієм внаслідок потрапляння снаряду ПТКР у його БТР, не доживши лише день до свого 47-річчя.

Дружина Героя працює завідуючою відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею, а донька навчається у Львівській Національній академії мистецтв. Володимир Степанок брав активну участь у різних культурно-мистецьких заходах Кіровограда – акції «Ніч музеїв» у обласному художньому музеї, фестивалі «Вересневі самоцвіти» на Хуторі Надія, фестивалі «Степограй» у селі Карбівка, чисельних вернісажах та ін. Він був ініціатором і організатором концертів для кіровоградських військових, які відправлялися в зону АТО влітку 2014 року.

Для колективу музею він був і залишається членом музейної родини. Усі щиро любили і поважали Володимира Івановича, між собою називали «наш Степанок», «наш Іванович», «наш правдолюб».

Герої не вмирають!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар