Провідні виші України запрошують кіровоградців на безкоштовні курси

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відкрито реєстрацію на перші чотири масові онлайн-курси проекту “Prometheus” від викладачів КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ та Києво-Могилянської академії – http://prometheus.org.ua.

Пише biggggidea.

Громадський проект “Prometheus” надасть вільний і абсолютно безкоштовний доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня всім охочим незалежно від місця проживання, віку, майнового становища чи статків.

“Prometheus” не лише самостійно створює та розміщує масові відкриті онлайн-курси на власному сайті, але й надає безкоштовну можливість університетам, провідним викладачам та компаніям-лідерам в своїй галузі публікувати й розповсюджувати курси на цій платформі. Мета проекту – не просто окремі курси, а взаємопов’язані цикли курсів з найактуальніших для країни тем (бізнес, IT, іноземні мови, право, історія тощо).

Кожен курс проекту “Prometheus” складатиметься з відеолекцій провідних викладачів найкращих українських ВНЗ, інтерактивних завдань, що дозволять закріпити отримані знання, а також форуму, на якому студенти матимуть можливість поставити питання викладачу та спілкуватися один з одним. Все, що знадобиться для участі в такому курсі, – комп’ютер та наявність доступу до мережі Інтернет.

Першими курсами проекту стали «Історія України: від Другої світової війни до сучасності» викладача КНУ ім. Тараса Шевченка Івана Патриляка, «Фінансовий менеджмент» викладача Києво-Могилянської бізнес-школи Олексія Геращенка, «Основи програмування мовою Python» викладача КПІ Нікіти Павлюченка та «Розробка та аналіз алгоритмів» викладача КПІ Олексія Молчановського. Успішне завершення курсу дасть змогу отримати електронний сертифікат, який підтверджуватиме здобуті знання. Два курси проекту стартують в листопаді 2014 року, наступні два – в січні 2015.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар