В Кіровограді засудили мобільного шахрая

На Кіровоградщині засуджено місцевого мешканця за несанкціоноване використання мереж мобільного зв’язку.

Набув чинності вирок Ленінського районного суду міста Кіровограда стосовно 26-річного місцевого мешканця, який несанкціоновано використовував мережу мобільного зв’язку, повідомили Пкршій електронній у прес-секторі УСБУ в Кіровоградській області.

Як встановили співробітники СБУ, зловмисник, за допомогою спеціального обладнання незаконно надавав міжнародний трафік для здійснення розмов громадянами, внаслідок чого змінив режим роботи мережі. У такий спосіб правопорушник завдав збитків оператору на суму понад 157 тисяч гривень.

У ході проведення обшуків помешкання правопорушника, співробітники СБУ вилучили близько 600 сім-карток національних операторів мобільного зв’язку, серверне обладнання, спеціальні технічні та програмні засоби телекомунікації, які використовувалися у протиправних цілях.

Вироком суду правопорушника визнано винним за ч.2 ст.361 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з іспитовим терміном – 2 роки. Зловмисника позбавлено права займатися діяльністю, пов’язаною із засобами та мережами електрозв’язку на 2 роки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар