Кіровоградці співали, дивилися аматорський фільм і допомагали пораненому солдату (ФОТО)

12 січня фронтмени кіровоградських гуртів та просто талановиті люди, зібралися в бібліотеці ім. О. Бойченка, щоб відзначити 71-у річницю з дня визволення Кіровограда від окупантів та допомогти пораненому солдату, який у травні потрапив під обстріл неподалік від Луганська.

КОМГО «Пробудження» разом з бібліотекою ім. О. Бойченка організували патріотичне дійство, вдало поєднавши приємне з корисним, історію з сучасністю.

71-річниця з дня визволення Кіровограда від окупантів – ще один привід нагадати про жахливе сьогодення і допомогти жертвам новітньої війни. З допомогою патріотично-військових пісень, раритетних кадрів звільнення Кіровограда та аматорського екшн-фільму молодого режисера Вітольда Лунтовського «Вернуться», організатори творчого вечору достукалися до глибини кіровоградських сердець.

Не зважаючи на невелику кількість гостей, на лікування пораненому солдату вдалося зібрати 577 грн. Гроші одразу передали батькові пораненого військового, якого було запрошено на концерт.

Пораненому Сергію Проніну 1994 р. н.  можна допомогти й в інший спосіб. Карта ПриватБанку: 5168 7572 1815 2298. Особистий зв’язок з рідними: (068) 993-14-35 – Любов Олександрівна.

Крім того, варто декілька слів сказати про фільм «Вернуться», який створено активною молоддю Кіровограда – творчим об’єднанням «Toduald». У гіперболізованій манері, з надривом звуку та неперервною стріляниною, фільм показує бій за звільнення Кіровограда.

Режисер стверджує, що не зважаючи на те, що на екрані ми бачимо події ІІ світової війни, фільм розповідає про сьогодення. Адже як тоді, так і зараз, головне, щоб солдати поверталися додому живими.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар