Кіровоградців просять не забувати про героїзм ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До редакції Першої електронної газети надійшов лист від організації «Чорнобильська Лікарняна Каса» з проханням нагадати, що не варто забувати про страшну трагедію, яка сталась на Чорнобильській АЕС, та шанувати учасників ліквідації її наслідків.

«Доброго дня, шановна редакція. Звертаюся до вас від імені організації «Чорнобильська Лікарняна Каса». 14 грудня в Україні святкується День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, або «День Ліквідатора». Цього року була двадцять восьма річниця з моменту трагедії на Чорнобильській АЕС. Про чорнобильців зараз згадують не часто, лише на річницю трагедії, незважаючи на те, що зараз на території України живе понад 2.1 мільйони людей, котрі мають статус чорнобильця, з них понад 600 000(!) мають статус ліквідатора трагедії.

Існує ряд проблем с забезпеченням їх нормальними умовами для існування. Кожна п’ята людина у нашій країні, так чи інакше причетна до цієї жахливої трагедії. В даний момент наша організація на шляху будівництва повноцінної інфраструктури для життєдіяльності чорнобильців.

Ми вже надали допомогу понад 10 тисячам чорнобильців і дуже скоро відкриємо філіали на території всієї країни. Зараз наші філії відкриті у Київській, Рівненській, Полтавській та Житомирській області, а також у місті Біла Церква. Просимо вас не залишатися осторонь і ще раз нагадати людям про героїзм тих, хто ліквідував цю трагедією.»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар