Солдати протестують проти демонтажу літніх майданчиків кафе на зиму (ФОТО)

Сьогодні об 11:00 власники кількох кафе, що розташовані по вул.Дворцовій, провели мітинг, на якому звучали звинувачення у бік влади в утисках веденню бізнесу. Правда, підтвердження тому надати вони відмовились.

Приблизно півтора десятки людей зібралося біля пабу “Черчілль”. Серед них були люди студентського віку, кілька людей у військовій формі, які представились військослужбовцями кіровоградського гарнізону на службі, і люди, які представились співробітниками пабу. Присутні керівники двох закладів, “Черчілля” та кав’ярні “Мокко”, заявили: міська влада змушує їх демонтувати виносні літні майданчики, розташовані на проїжджій частині вул.Дворцової згідно припису, чим позбавляє місто “європейського майбутнього”.

Правда, жодних дозвільних  документів, які підтверджували би право перетворювати тимчасові літні майданчики на постійні зимові павільйони, керівники закладів не надали, але заявили, що зібрали вже близько 200 підписів на підтримку неузаконеного будівництва. За їх словами, чиновник з управління архітектури, прізвище якого не називалося, пообіцяв підтримку. Та невдовзі заклади, що розташовані по вул. Дворцовій починаючи з перехрестя з вул. В.Перспективною і до вул. Калініна, отримали листи – приписи демонтувати літні майданчики на зимовий період.

Присутній на зустрічі член виконкому міськради Сергій Запорожан заявив, що існує  проект реконструкції історичної частини міста і зокрема – вул. Дворцової, у якому не передбачені будь-які подібні споруди на проїжджій частині. На що власники закладів харчування заявили: міська влада відмовляється видати паспорт об’єкта, затягує отримання дозвільної документації. На питання, чи вважають самі власники закладів будівництво цих павільйонів законним, відповідь журналісти не отримали.

Також власник кав’ярні “Мокко”, Євгенія Доренко, повідомила, що особисто вона прагне діалогу з владою, хотіла б перевести питання у правову площину і готова за власний рахунок встановити клумби для квітів, лавочки для відпочинку на вул. Дворцовій, та поки не знайшла підтримки своєї ініціативи у чиновників міста.

Секретар міськради Іван Марковський у розмові з журналістом Першої електронної заявив: вулиця Дворцова є центральною, пішохідною, дозвіл надається тільки на встановлення тимчасових відкритих літніх майданчиків у період з квітня по жовтень, тож на зимовий період вони повинні бути демонтовані.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар