Кіровоградцям привідкрили завісу таємного світу кримських татар (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

28 листопада в холі бібліотеки ім. Д. Чижевського відкрилася фотовиставка відомого криворізького художника Сергія Книша – «Кримські татари. На рідній землі». 

Як повідомили Першій електронній в бібліотеці, спонсором естетично-ідейного дійства виступив кримський проект Центру регіонального розвитку «Топ-Кая».

Світлини, представлені на фотовиставці, це 10 років тісної дружби хіміка-біолога з Кривого Рогу і величезної кримськотатарської родини. На цих фотографіях ви не побачите облюбованих суспільством стереотипів про мусульман: жінок, закутаних з ніг до голови в паранджу, жорстоких неконтрольованих чоловіків, релігійних фанатиків. Лише спокій і закоханість у життя.

Автор знімків – людина, яка змогла в «епоху спорту і синтетики» лишитися цілісною і жити в гармонії з природою. Сергій Книш у приватній розмові назвав свою виставку «історією південних галичан». Адже, не дивлячись на історичні перипетії, які довелося пережити кримськотатарському народу, вони змогли зберегти свою суть, при цьому глибоко пустити коріння і полюбити державу, що дала їм свободу і омріяний спокій.

Як би це песимістично не звучало, але кримські татари – чи не єдина українська підтримка у сучасному Криму. І велика їм за це шана і подяка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар