Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує на масові заходи, що проходитимуть з 1 по 7 грудня.

З 1 до 5 грудня о 15.00 – продовження показу документального кіно мандрівного фестивалю про права людини Docudays UA. Кінозал бібліотеки.

1 грудня – «Життя в раю — нелегали по сусідству» (Роман Вітал, Швейцарія, 2013);

2 грудня – «Особлива потреба» (Карло Дзоратті, Італія, Німеччина, 2013);

3 грудня – «Содік» (Адейємі Майкл, Великобританія, 2013);

4 грудня – «Капітан і його пірат» (Енді Вольфф, Німеччина, Бельгія, 2012);
5 грудня – «Зона без вогню: Убивчі поля Шрі – Ланки» (Каллем Макрей, Великобританія, 2013).

З 1 до 7 грудня – виставка фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая «Обличчя свободи. Майдан». Хол, І поверх.

Виставка рухається по містах України разом із Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA. В Кіровограді виставка діятиме лише тиждень. Запрошуємо кіровоградців переглянути унікальні фотопортрети з Майдану від відомого українського фотографа.

2 грудня – інформаційно-просвітницька акція для молоді «Міжнародний день боротьби за скасування рабства». В цей день будуть проведені численні конкурси, опитування молоді, що мають на меті інформування про викорінення сучасних форм рабства: торгівлю людьми, сексуальну експлуатацію, включаючи примусові шлюби, продаж наречених, передачу вдовиць у спадщину, а також дитячу працю і насильницьке вербування дітей для їх використання у збройних конфліктах.

Щорічно 2 грудня відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства, що пов’язано з датою прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми та експлуатацією проституції третіми особами. Долучитися до акції можна зателефонувавши за телефоном 066 122 70 98.

2 грудня о 15.00 – майстер-клас з плетіння шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції «Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом». Відділ документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх).

Щосереди о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців) – на курси з вивчення української мови в рамках проекту «Безкоштовні курси української мови». Заняття проходять у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук.

1, 3, 4, 5 грудня о 17.00 – засідання клубу з вивчення розмовної англійської мови. Відділ документів іноземними мовами.

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — платформа дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

З 26 листопада – перегляд виставки Юрія та Лариси Лебедєвих «Ілюстрації до ненаписаних оповідань». Мистецький проект: приходьте, дивіться, пишіть оповідання! Станьте співавтором, запропонуйте цікаву назву для фотографії. Відділ мистецтв.

З 28 листопада в холі ІІІ поверху обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського працює фотовиставка відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша «Кримські татари. На рідній землі». Захід проходить в рамках проекту Кіровоградського центру європейської інформації «Кіровоградщина – Крим: розвиток діалогу та підтримки».

На всі заходи вхід вільний.

Деталі в розділі «Що нового» http://library.kr.ua

м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24
Тел. (0522)22-58-90, 066 122 70 98, e-mail: market@library.kr.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар