Загальної мобілізації поки що не буде – Кіровоградщина готується до територіальної оборони

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До засобів масової інформації останнім часом звертається багато мешканців області – їх турбують повістки до військкоматів, які останнім часом масово приходять чоловікам.

Як пояснив Першій електронній голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, повістки дійсно отримало чимало жителів Кіровоградщини, але мова йде не про мобілізацію в зону АТО, а про формування загонів оборони на рівні села, селища, міста.

За його словами, відбувається створення підрозділів територіальної оборони на місцях.

«Органи місцевого самоврядування спільно з військовими комісаріатами забезпечують мобілізацію чоловіків і їх підготовку на випадок потреби у захисті території Кіровоградщини. Наголошую: якщо виникне необхідність. Це не якесь нововведення, а всім добре знайома цивільна оборона, яка існувала в країні ще з радянських часів, і відроджується зараз. Це проста ревізія з залученням людей, які в разі виникнення потреби братимуть участь в обороні. Треба провести елементарні тренування для самоорганізації населення, щоб люди адекватно діяли у непередбачуваних ситуаціях», – зазначив Олександр Чорноіваненко.

Військкомати області проводять звірку даних (місце проживання і фактичного перебування, стан здоров’я та інші обставини), щоб взяти на облік людей, які можуть захищати територію окремих населених пунктів Кіровоградщини.

«Дійсно, ситуація, яка зараз склалася в Криму і на Сході, «неоголошена війна», яку розв’язала Росія, диверсійні групи терористів-сепаратистів, які підбурюють людей на антидержавні дії, розповсюджуючи інформацію в ЗМІ, – все це вимагає від нас особливої уваги і готовності», – підсумував О. Чорноіваненко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар