Насильно об’єднувати населені пункти ніхто не буде – Олександр Чорноіваненко

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко провів зустріч з сільськими голами Новоукраїнського району в рамках робочої зустрічі до району. Обговорювалася Концепція реформування органів місцевого самоврядування, проект змін до Конституції України щодо децентралізації влади, а також проблеми і перспективи, які очікують на сільських голів у разі децентралізації влади.

“Вже давно настав час звернути увагу на громади”, – зазначив очільник області і прокоментував присутнім основні положення майбутніх реформ. Також голова обласної ради зауважив: “Ніякої люстрації у нас ще й досі не відбулося. Я, як голова обласної ради, хочу, щоб мене люстрували першим і тих посадовців, які працюють, тому що при владі повинні бути чесні, справедливі службовці, а їхня робота має бути прозорою”.

Олександр Анатолійович запевнив сільських голів, що насильно об’єднувати населені пункти ніхто не буде, територія сама має цього прагнути з тим, щоб отримати дотації з бюджету на розбудову спільної інфраструктури, але в будь-якому разі, цей процес відбуватиметься лише після того, як буде вибудована система податків і зборів, що забезпечить суттєві надходження до бюджетів населених пунктів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар