Верховна Рада встановила єдиний розмір допомоги при народженні дитини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Законом України від 27 березня 2014 року „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” з 1 липня 2014 року встановлено єдиний розмір допомоги при народженні дитини.

З 1 липня батьки при народженні чи усиновленні дитини отримуватимуть 41280 грн. незалежно від того, яка дитина за черговістю (перша, друга, третя чи кожна наступна). З цієї суми одноразово виплатять 10 320 грн., решта суми буде виплачуватися протягом 3 років (36 місяців) рівними частинами щомісяця (по 860 грн.).

Також скасовується виплата допомоги по догляду за дитиною до трирічного віку – по 130 грн. (допомога включена в суму 41280 грн.) . Якщо дитина народилася до 1 липня 2014 року, виплати допомоги залишаються такими, як були раніше.

Тим, хто з 1 липня 2014 року виходитиме у відпустку по догляду за дитиною до трьох років, даний період зараховуватимуть до страхового стажу. Але для цього звернутися до Управління праці та соціального захисту населення необхідно не пізніше 12 календарних місяців після народження дитини.

Володимир Кудря, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар