Ситуація в зоні АТО напружена – п’ятеро поранених

Луганський напрямок. Основні бойові дії вчора розгорнулися в Кримському, де окупанти організували низку мінометних обстрілів. По наших позиціях випущено 34 міни. На інших рубежах противник важке озброєння не застосовував.

Також ворог один раз порушив режим тиші в Станиці Луганській та кілька разів – у Попаснянському районі.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, загалом за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок. Тут, як і позавчора, бойові дії велися в Луганському та Авдіївці. Обстрілів традиційно небагато, проте вони тривалі і потужні. Окрім легкого озброєння, противник застосовує бронетехніку та міномети. По наших позиціях випущено 56 мін. Українські війська ведуть вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок. Обстановка залишається незмінною. Противник активно стріляє в Мар’їнському районі та на приморських рубежах.

Найпотужніші мінометні обстріли з боку бойовиків відбулися в Красногорівці, а з бронетехніки – в Широкиному. Майже всі збройні провокації відбулися у другій половині дня, їхня левова частка – після заходу сонця.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення.

Ще один колишній бойовик повернувся до мирного життя завдяки програмі СБУ «На тебе чекають вдома»

sbu-na-tebe-chekayut-vdoma-2

Мешканець Донецька вступив до бандформування «Оплот» через скрутне матеріальне становище у 2015 році. Чоловік  працював водієм, – перевозив боєприпаси, продовольство та живу силу. Згодом, через систематичну невиплату зарплатні та нелюдське ставлення командирів до підлеглих, він покинув бойовиків, але невдовзі колишні спільники заарештували його за порушення комендантської години і чоловік став жертвою тортур.

Перебуваючи під арештом, колишній бойовик залучався до розвантаження складів артилерійського озброєння з нерозірваними боєприпасами на території колишнього військового училища.

«Штрафники» працювали на нерозмінованих об’єктах, часто гинули, причому жодних звинувачень їм не висували – окупантам просто була потрібна дешева робоча сила для складних та небезпечних робіт.

Згодом чоловік отримав змогу зв’язатися з СБУ та повернувся до нормального життя. Він закликає всіх, хто може почути його в рідному Донецьку, не боятися та боротися за Україну.

1112

Правоохоронці продовжують вилучати незаконну зброю та боєприпаси у районі проведення АТО

Днями під час посилених перевірок у Краматорську, поліцейські попередили вивезення боєкомплекту з майже півтисячі набоїв та вилучили холодну зброю та 3 саморобні вогнестрільні пристрої. Усі заборонені законом речі вилучено, зловмисників затримано.

21

Крім того, за минулий тиждень сапери ЗСУ знешкодили 670 вибухонебезпечних пристроїв та очистили 28 гектарів землі в районі проведення АТО, убезпечуючи мирних жителів.

Тим часом українські прикордонники забезпечили проїзд 17 вантажівок з 230 тоннами гуманітарної допомоги, що прослідували через контрольний пункт пропуску «Майорськ».

Навчання українських захисників

Третьокурсники Гвардійського факультету військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» провели навчання з водіння бойових машин.

Перед виїздом на танкодром майбутні офіцери пройшли необхідний курс підготовки та були оцінені на спеціалізованих тренажерах. А під час водіння курсанти відпрацьовують необхідні вправи їзди в колоні та поодинці, як вдень, так і вночі.

3132

Також курсанти Військової академії (м. Одеса) – майбутні офіцери-розвідники – провели двотижневий польовий вихід. Заняття планувалися та проводилися з урахуванням досвіду АТО, а також передових напрацювань закордонних колег. Курсанти виконували стрибки з парашутом, їздили на танках, перевіряли свої знання та навички з базових військових дисциплін.

41424344454647484949-1

Військовослужбовці батальйонної тактичної групи 5-ї бригади НГУ провели навчання.

Бійці успішно здійснили марш на бойовій техніці, провели тактичні заняття та виконали навчальні стрільби зі штатної зброї.

Пріоритет навчань – скорочення часу, необхідного для прибуття групи військовослужбовців для посилення нашого угруповання у визначеному районі.

51525354

Поблизу с. Ставки Каланчацького району Херсонської області відкрили пам’ятник «Кримчанам, загиблим у боях за єдність України»

Він присвячений 21 уродженцю Криму, що у 2014-2016 рр. загинули у боях за Україну.

Пам’ятник встановлено на місці, де в березні 2014 року постав перший блокпост – між вільною Україною та окупованою територією, де несли службу десантники.

На церемонії були присутні військовослужбовці ЗСУ, які виконали салют на честь загиблих воїнів.

6163

Поширити:

Залишити коментар:

коментар