Кіровоградщина разом із всією Україною відзначає 70-річчя визволення від фашистських загарбників (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 28 жовтня, на Меморіальному комплексі «Фортечні вали» зібралися сотні кіровоградців: військових, ветеранів, представників обласної і місцевої влади та громадськості, щоб вшанувати пам’ять полеглих під час  визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Кіровоградщина приєдналася до відзначення в Україні славного, героїчного ювілею  – 70-річчя її визволення.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, в Кіровограді поклали квіти до Вічного вогню та вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

У покладанні квітів та урочистому мітингу взяли участь голова Кіровоградської міської ветеранської організації ветеранів Віталій Вієвський,Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук, міський голова Кіровограда Іван Марковський.

Звернувшись до людей, заступник голови ОДА Віта Атаманчук зокрема зазначила, що 70 років тому українці і росіяни пліч-о-пліч, як брати, захищали свою землю. А сьогодні та незалежність, за яку тоді боролися наші діти, так і не стала справжньою. І вже нова загроза, від тих, кого ще вчора вважали братами, не дає українському народові в повній мірі відчути свободу й незалежність.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар