У Добровеличківській РДА намагалися приховати купівлю металопластикових вікон

© mds.lviv.ua

Відділ освіти Добровеличківській РДА намагався приховати закупівлі металопластикових вікон, проведені із порушеннями законодавства. Зокрема, маючи на меті приховати дані договори, не включив їх до плану закупівель та не опублікував їх у системі електронних державних закупівель «Prozorro».

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Мова йде про закупівлю вікон відділом освіти, молоді та спорту Добровеличківської районної державної адміністрації та ТОВ «АНП Трейдінг». Між РДА та вказаним товариством протягом березня-червня 2017 року було укладено 10 договорів купівлі-продажу металопластикових вікон за державний кошт на загальну суму майже 300 тис. грн.

Фактично працівниками відділу освіти за даними договорами здійснено дроблення закупівлі металопластикових конструкцій для уникнення процедур закупівлі у вигляді відкритих торгів, визначених Законом України «Про публічні закупівлі». Окрім того, відділ освіти, маючи на меті приховати дані договори, не включив їх до плану закупівель, та не опублікував їх у системі електронних державних закупівель «Prozorro».

Вказані порушення не залишились поза увагою Новоукраїнської місцевої прокуратури та були оскарженні до суду в порядку представницької діяльності. Наразі рішенням господарського суду Кіровоградської області позов прокуратури до відділу освіти Добровеличківської РДА та ТОВ «АНП-Трейдінг» задоволено в повному обсязі – усі 10 договорів про закупівлю вікон за державні кошти визнано недійсними.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар