Капітан “Зірки” Олександр Кочура: «У нас підібралася хороша команда!»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

22 травня в Олександрії відбулося кіровоградське футбольне дербі «Зірка» – ПФК «Олександрія», яке завершилося, нагадаємо, внічию 1:1. 29 травня кіровоградська «Зірка» проведе свій останній матч в нинішньому сезоні. У Тернополі зустрінеться з місцевою «Нивою».

Капітан кіровоградської «Зірки» Олександр Кочура у спілкуванні з Першою електронною поділився своїми враженнями від нинішнього сезону та розповів про настрій, який був на матч з «Олександрією».

  Давайте розпочнемо нашу розмову зі спогадів про попередній матч з «Олександрією».
  Була рівна гра. Сказати, що в першому таймі матчу особливо атакували, не варто. У другому таймі ми активніше заграли. Забили першими, але втратили перемогу. Якби сказали, що рахунок буде 1:1, то це і не поганий результат у протистоянні з однією з кращих команд ліги. Але пропустити гол на останніх хвилинах дуже прикро. В Олександрії хороша команда. І вже 10 років не перемагаємо «Олександрію»…

  Можете розповісти про комбінацію, під час якої було відкрито рахунок в даному матчі?
Вийшла певна імпровізація. Я крикнув Дмитру, щоб розмістився в потрібному місці і чекав передачу. Я виконав на нього передачу. Він у відповідь чудово віддав мені на хід і я прострілив у воротарську «Олександрії», де Олексій Чичиков переправив м’яч у сітку воріт. Вийшов хороший гол. Була добротна комбінація.

  У свій час Ви виступали у складі олександрійської команди. Тож на матч з «Олександрією» у Вас був особливий настрій?
  Хотілося зіграти проти команди, в якій грав. З «Олександрією» завжди особливі матчі, зокрема, для нас, місцевих, кіровоградських, це дербі. Хотів з перших хвилин ринутися « в бій». Але коліно ще боліло і я не вийшов у стартовому складі.

  У попередні роки в складі «Зірки» було 2-3 місцевих футболісти. Нині кількість збільшилася. Як оціните цей рік для місцевих вихованців футболу в складі «Зірки»?
Хлопці в грі значно «додали». І керівництво клубу, тренерський штаб, довіряють місцевим футболістам. Недаремно керівництво клубу зазначало одним із завдань залучення більшої кількості місцевих футболістів. Нині в команді я, Ігор Загальський, Дмитро Осадчий, В’ячеслав Самойленко, Єгор Кривошей, Дмитро Тітов, Роман Травкін. Хлопці доводять, що не гірші інших гравців, і можуть зіграти в добротний футбол.

–  Цей футбольний сезон видався специфічним…
Так. От, наприклад, краматорський «Авангард» не провів чотири свої матчі. Якби він їх зіграв, то турнірна таблиця мала б інший вигляд. Нині алчевській «Сталі», ФК «Полтава» без гри вдалося здобути по три очки. А якби в них не було цих очок, то… А взагалі нинішній розіграш чемпіонату «FAVBET Ліга 1» доволі цікавий. Всі матчі не передбачувані, в турнірній таблиці команди розташовані щільно. Кожен матч впливає на турнірне становище команди.

   Як можете оцінити даний сезон для себе і команди?
Підсумовуючи нинішній сезон, зазначу, що для команди він видався цікавим і не поганим; весною покращили свої результати. Наша команда дуже добре зіграла з лідерами ліги. А щодо мене, то травми завадили провести повноцінно сезон. Користуючись нагодою хочу висловити подяку президенту клуба Максиму Станіславовичу Березкіну, віце-президенту Миколі Яновичу Тітову, директору Сергію Олександровичу Ольшевському, що покладали і покладають на мене надії; роблять все, щоб я відновився. Як бачите пару ігор зіграв і знову коліно травмував. Невдалий для мене був цей сезон. Також скажу, що у нас підібралася хороша організована команда; всі хлопці стараються, хочуть досягти певного результату та виконати завдання, які будуть поставлені на наступний чемпіонат. Дай Бог, щоб ці наші мрії збулися.

  Взимку команда доукомплектовувалася. Запросили до «Зірки» і братів Баранців, з якими Ви грали разом в «Оболонні».
Це добре, що їх запросили. Я з ними грав, але чимало гравців, які з ними разом не грали. По ходу сезону краще награлися різні комбінації, почали один одного розуміти. Попереду у нас збори, на яких ми зміцнимо нашу гру. Варто на наступний чемпіонат зробити більше, ніж від нас очікують.

–  Яке налаштування на останній матч сезону?
Потрібно зіграти в достойний футбол і здобути потрібний для нас результат.

–  Хто є Вашими особистими головними вболівальниками?
Сім’я. Вона завжди підтримує мене. Дружина, коли з дитиною, коли сама, відвідує домашні матчі команди, активно вболіває. Я їх люблю і вони мене надихають на нові досягнення.

  Футболісти, зазвичай, забобоні. У Вас теж є певні «табу»?
  Дотримуюся загальних речей, як і інші футболісти (перед грою не бриюся, не стрижуся тощо). Це – футбол. Потрібно в щось вірити.

kochura-1Довідка:

Олександр Кочура народився 7 березня 1986 року. У турнірах дитячо-юнацької футбольної ліги (ДЮФЛ) виступав за «Зірку» (Кіровоград) в 1998/99, 2003/04 рр. (31 матч/6 забитих м’ячів), «Олімпік» (Кіровоград) в 2000/01 – 2002/03 рр. (41/7). Всього у ДЮФЛ провів 72 гри, забив 13 м’ячів. У професійних турнірах виступав за «Зірку» (Кіровоград) в 2004/05 – 2005/06, 2008/09 – 2009/10, 2010/11 – 2011/12, 20012/13 – 2013/14 рр. (130/41), «Нафтовик» (Долина) в 2006/07 рр. (1/0), «Олімпік» (Кіровоград) в 2007/08 рр. (14/10), ПФК «Олександрія» (Олександрія) в 2009/10 рр. (11/0), «Оболонь» (Київ) в 20012/13 рр. (21/3). Всього на професійному рівні провів 182 ігри, забив 54 м’ячів. У турнірах під егідою Асоціації аматорського футболу України (ААФУ) виступав за «Зірку» (Кіровоград) в 2007 р. (8/2), «Ікар-ДЛАУ» (Кіровоград) в 2007 р. (2/0), «Олімпік» (Кіровоград) в 2008 р. (2/0). Всього у ААФУ провів 12 ігор, забив 2 м’ячі. Дебютував за «Зірку» в офіційній грі 5 вересня 2004 року в матчі «Зірка» – «Електрометалург-НЗФ» (Нікополь) (2:0). На даний час всього за «Зірку» провів 135 ігор, забив 41 м’яч.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар