На Кіровоградщині мама загиблого Героя пожертвувала гроші на ремонт спорзалу

Жителька Соколівської громади Кропивницького району Тетяна Щербань передала кошти, які виплатила держава за загиблого на російсько-українській війні сина, на ремонт спортивної зали у школі села Іванівка, яку закінчив воїн і де нині вчиться його син та племінниці.

Наразі у спортивній залі замінюють стару підлогу на нову, повідомляє Перша електронна газета.

Дмитро Щербань виріс у багатодітній родині у селі Безводня, навчався у школі у сусідній Іванівці. Коли почалося повномасштабне вторгнення, повернувся з-закордону, де працював, і пішов захищати рідну землю. У листопаді 2022 року загинув у бою на Луганщині. Нині усміхнене обличчя Дмитра Щербаня зустрічає школярів на меморіальній дошці на стіні його рідної школи, а вже незабаром про Героя нагадуватиме оновлена спортивна зала.

1

“Це мамине рішення – відремонтувати підлогу у спортивній залі Іванівської школи. Мама каже: “Сина вже не повернеш, а пам’ять про нього залишиться дітям…”, – розповідає рідна сестра Дмитра Щербаня – Ірина. – Діма був світлою, доброю людиною, завжди допомагав іншим, тож мама без сумнівів вирішила залити про нього таку ж світлу пам’ять. Ми всі підтримали її рішення”

У приміщенні Іванівської школи хоч і роблять косметичні ремонти перед початком кожного навчального року, проте підлогу у спортивній залі не ремонтували вже років 50, каже директор філії Віталій Лучанов.

2

“До нас звернулася сестра Дмитра Щербаня — Ірина Кучинська, з пропозицією зробити капітальний ремонт підлоги у спортивній залі. У нашій школі навчався Діма, зараз вчаться його син і племінниці, тут працювала й сестра Ірина, тож ми зголосилися на їхнє рішення зробити такий вчинок. Вартість робіт склала майже пів мільйона гривень. У спортивній залі повністю зняли стару підлогу і настеляють нову дерев’яну, відповідно до технологій – у два шари з повітряною подушкою”, – розповідає Віталій Лучанов.

В Іванівці це не перший випадок, коли мами вкладають кошти, виплачені за загиблих на війні синів, у соціальні проєкти.

Жителька Іванівки Галина Бузуляк, син якої – Анатолій – загинув у 2014 році в АТО, оплатила облаштування дитячого майданчика для сільських діток, за власний кошт встановила меморіальну дошку на приміщенні школи ще одному загиблому захиснику-земляку – Сергію Грицаю. Вона завжди бере участь у всіх шкільних патріотичних та виховних заходах.

Зараз в Іванівській філії Соколівського ліцею у другому класі навчається син Дмитра Щербаня — Максим, рідні племінниці Валентина і Валерія – у восьмому класі, а старша Вікторія – випускниця дев’ятого класу.

“Гроші – не головне. Важливо, щоб жила пам’ять про нашого брата. Дуже важко пережити цю втрату…”, – каже Ірина Кучинська.

Ремонт планують завершити до серпня і вже 1 вересня Іванівська школа зустріне своїх школярів оновленими і світлими класами і спортивним залом. А рідні Дмитра Щербаня – мама і дві сестри, сподіваються, що на цю урочисту подію з фронту приїде і їхній наймолодший син і брат Руслан, який нині боронить від ворога рідну землю.

3

Нагадаємо, матері загиблого воїна з Кіровоградщини передали орден сина (ФОТО)

Читайте також: у Кропивницькому підтримали петицію про зміну процедури прощання з загиблими воїнами

Любов Попович для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар