Законність “радянського” автопробігу в Олександрії перевіряє поліція

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Моя Олександрія

Законність автомобільного пробігу з радянськими прапорами, який відбувся в Олександрії 9 травня, перевірятиме поліція.

Про це Першій електронній газеті розповіла речниця ГУ НП у Кіровоградській області Віталіна Бевзенко.

Як повідомлялося раніше, в Олександрії декілька легкових автомобілів здійснили автопробіг з радянськими прапорами. Автопробіг очолив “Chevrolet Niva”, за кермом якого сидів депутат від Опозиційного блоку.

“За цим фактом проводиться перевірка, вирішується питання про внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 Ст. 436 ККУ”, – сказала Віталіна Бевзенко.

Тож наразі перевіряється законність факту автопробігу.

Довідка: Ч. 1 Ст. 436 ККУ. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки”.

Карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у Кропивницькому цього року під час ходи з нагоди дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні обійшлося без “колорадської символіки”, проте у об’єктив кореспондента Першої електронної газети потрапив чоловік у бейсболці “Партії регіонів”.


Фото: РадіоСвободаМоя Олександрія

Поширити:

Залишити коментар:

коментар