“Єлисаветградців” повезли в Київ мітингувати під Верховною Радою (ФОТО)

Прихильники перейменування Кіровограда на “Єлисаветград” мітингують у Києві біля приміщення Верховної Ради України. “Єлисаветградці” виступають проти перейменування міста на Інгульськ і намагаються переконати народних депутатів, що це позиція всіх мешканців Кіровограда.

З власних джерел нам вдалося дізнатися, що пікетувати за Єлисаветград до Києва повезли працівників заводу “Гідросила”, обласної бібліотеки ім. Чижевського та студентів.

Пікетувальники тримають в руках плакати з надписами “Ми проти Інгульська”, “Інгульську – ні”, “Інститут Нацпам’яті – інститут без пам’яті”, та інші. Також, “єлисаветградці” з одного з плакатів стверджують, що “91% кіровоградців – проти Інгульська”. Звідки вони взяли таку статистику – не відомо, адже ні опитувань, ні підрахунків у місті не проводилося.

Нагадаємо, у Кіровограді раніше неодноразово проходили подібні мітинги, куди організатори звозили людей із заводів “Гідросила”, “Червона зірка” та “Радій”. Також активну участь у мітингах брали представники та похилі прихожани церков московського патріархату. Під час одного з цих мітингів, 27 грудня, “єлисаветградці” принижували воїнів АТО, які вийшли проти перейменування міста на Єлисаветград. Під час однієї з провокацій у бійців навіть намагалися вирвати бойовий прапор 17 ОМПБ. Прихожани проросійської церкви називали захисників України “фашистами” і “зрадниками”.

Читайте також: Як “єлисаветградці” просували російську пропаганду у центрі України (ВІДЕОРЕПОРТАЖ)

Як коментуюсь проімперські мітингувальники, вони приїхали до Верховної Ради, бо, за їхньою інформацією, саме сьогодні відбудеться голосування за Постанову про перейменування Кіровограда на Інгульськ. Її у Верховній Раді зареєстрували 16 лютого.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар