Резонансний концерт: у Кіровограді прозвучали рок-хіти у виконанні камерного гурту (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Rammstein, Оззі Озборн, System of A Down, «Кіно»: відомі пісні цих, а також багатьох інших культових рокерів, кіровоградці почули у обласній філармонії 12 лютого. 

Виконував легендарні композиції камерний гурт симфонічного оркестру «résonance». Музиканти з Дніпропетровська презентували мешканцям й гостям міста програму “green tour”, до якої увійшли 22 рок-хіти у незвичайному симфонічному аранжуванні.

У гурту є свій особливий стиль: артисти, які грають у симфонічному оркестрі, як ніхто інший знають, що музика говорить сама за себе. Тому колектив не оголошують перед виходом на сцену, учасники гурту не ведуть діалог з глядачами, немає у них і вокалістів. Та й грає «résonance» у напівтемряві, тож облич музикантів не видно, тому єдиним доповненням до потужного музичного матеріалу, стає фоторяд зі світлин гурту, композиція якого виконується у той момент. На глядачів дивилися по черзі то невгамовні Джаред Лето і Серж Танкян, то епатажні Тілль Ліндеманн й Мерілін Менсон, то вічно живі Фредді Мерк’юрі і Віктор Цой.

Серед присутніх у залі були поціновувачі камерної музики, а також як молоді представники неформальних субкультур, так і поважні рокери “зі стажем”. Але  майже усі без винятку глядачі з перших акордів упізнавали улюблені хіти і реагували гучними оплесками.

Відігравши основну програму з двох відділень, музиканти ще тричі виходили на біс й презентували пісні з наступного концертного туру, тому супроводом до “бісових” виступів стала фото-презентація нової програми гурту: “white tour”.

Зважаючи на гурти, представлені у репертуарі наступної програми,  новий тур буде вже зовсім іншим: більш важким і у емоційному, і у технічному плані. AC/DC, “Громадянська оборона”, Led Zeppelin, Тhe Who – у наступному році, кіровоградські шанувальники року будуть насолоджуватися ще більш драйвовим концертом.

Більше фото тут.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета. Фото і відео автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар