Як бобринчани Покрову та День захисника України святкували (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
????????????????????????????????????

Святковою літургією, спільною молитвою за земляків, які загинули на сході України, виставкою дитячих малюнків та знаних народних майстрів, спецпогашенням конверта на тему «Козак Мамай – душа правдивая» та концертною програмою запам’ятається жителям Бобринця Свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України, які відзначили 14 жовтня. Ініціатором заходів виступила депутат обласної ради, кандидат на посаду міського голови Бобринця Людмила Салоїд.

Символічно, що святкування розпочалося в найстарішому храмі міста – Свято-Миколаївській церкві. Усіх, хто зранку прийшов до храму, мали можливість побачити унікальні виставки двох відомих в Україні майстринь – вишивальниці Лариси Зоріної та ткалі Валентини Добровольської. А ще жителі Бобринця – мами, тата, бабусі, дідусі – раділи за своїх дітей. Тут, на подвір’ї храму, розмістили виставку малюнків, витинанок, які були передані на конкурс «Сила нашого народу від Мамаєвого роду».

Святкову Літургію у храмі очолив єпископ Кіровоградський і Голованівський УПЦ КП, владика Марк.

Піднесенні та патріотичний дух панував у храмі – громада спільно молилася та заспівала церковний гімн «Боже великий, єдиний, нам Україну храни». Владика Марк закликав усіх присутніх пам’ятати історію, щоб не робити помилок, не бути байдужими, любити один одного. «Що українці несли нашим друзям з Півночі? Петро Могила – духовну освіту, а натомість отримали зруйнований Київ! Захищали кордони імперії, а отримали зруйновану Січ та знищеного козацького гетьмана Петра Калнишевського. Наш сусід не мир творить, а несе війну. Коли ми показуватимемо слабкість, то інші будуть захоплювати нас», – наголосив єпископ.

Владика Марк побажав жителям Бобринця миру, злагоди, любові та добробуту. Він подякував Людмилі Салоїд та побажав, щоб усі її задуми здійснилися. Після Святкової Літургії владика Марк вручив подарунки учасникам дитячого конкурсу та найактивнішим бобринчанам, які взяли активну участь у прибирання міста. Громада оплесками вітала наймолодшого Ваню Головка, понад 30 учнів місцевих шкіл та родини Неусів, Лисиченків, Лойків, Санкових, Петровичів. До речі, дитячі малюнки будуть передані воїнам АТО, на схід.

Депутат обласної ради Людмила Салоїд вітаючи своїх земляків зі святами відзначила, що жителі Бобринця повинні помолитися та вклонитися батькам, сини яких загинули на Сході. І в пам’ять про земляків виготовили марку та художній немаркований конверт «Козак Мамай – душа правдивая!», на яких зображено картину художниці Лариси Зоріної. В урочистому спецпогащенні марки та конверту взяли участь владика Марк, художниця Лариса Зоріна, отець Юрій, учасник АТО Сергій Стаднік.

Владика Марк відслужив панахиду біля символічного знаку в пам’ять про полеглих земляків. Біля знаку зібралися батьки, матері та родичі героїв. А після молебню усі спільно посадили ялинки.

Свято Покрови завершилося концертною програмою у районному будинку культури за участю фіналіста конкурсу «Голос країни» Владислава Кашпуренка, Гайворонського народного вокального дуету «Два крила», фольк-гурту «Гараж Бенд».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар