Міністр закордонних справ Литви на власні очі бачив вечірній мінометний обстріл з боку бойовиків у Широкиному – РНБО

На Луганському напрямку НЗФ порушили режим тиші у Попаснянському районі. Ворог відкрив вогонь по наших позиціях з ПТРК. Також ввечері на цих же рубежах оборони сили АТО відбили напад ворожої ДРГ (до 15 осіб). Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, пише ІАЦ РНБО.

Донецький напрямок. Тривають масовані мінометні обстріли українських позицій у Зайцевому. Також ворог активно застосовує бронетехніку та ПТКР. Обстріли тривають, як вдень, так і вночі, майже безперервно. В ході ворожих обстрілів пошкоджено кілька житлових будинків.

Друга «гаряча точка» – Авдіївка. Противник кинув на цю ділянку фронту значні сили: бронетехніку (БМП та танки), мінометні батареї та снайперів. Ворог веде вогонь здебільшого зі сходу (лінія фронту Ясинувата – Мінеральне).

Світлодарська дуга: у Луганському відбулося кілька потужних обстрілів із застосування БМП, у Троїцькому – 2 мінометних обстріли.

Маріупольський напрямок. Противник неодноразово застосував міномети – у Красногорівці та Широкиному.

Зокрема, вечірній мінометний обстріл в Широкиному на власні очі бачив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, який особисто переконався в агресивних діях НЗФ та Росії.

Активізувалися снайперські обстріли противника – у Мар’їнському районі за минулу добу сталося 5 таких інцидентів. Натомість на лінії фронту Березове – Гранітне – Лебединське вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 11 обстрілів НЗФ.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 2 – було поранено.

Днями в ході перевірки минулого одного з працівників конвойного відділу поліції Донеччини було встановлено, що у 2014 році він доставляв затриманих не до комендатури НЗФ «ДНР». Виявити зв’язок поліцейського з окупантами вдалося завдяки тісній співпраці поліції й прокуратури. З початку року поліція Донеччини викрила більше 100 бойовиків. Серед них – члени бандформувань «Восток», «Оплот», «Чебурашка» та «казаків».

Вчора Національна гвардія України відзначала другу річницю створення батальйону оперативного призначення імені генерала Сергія Кульчицького.

Президент України Петро Порошенко особисто вручив державні нагороди 26 бійцям батальйону, які відзначилися героїзмом та проявили мужність в ході проведення АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар