РНБО: НЗФ використовували міномети, танки та установки «Град» (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора обстановка на сході України різко загострилася. За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник,противник повернувся до тактики широкомасштабного застосування важкого озброєння, як це було влітку. Зокрема, за минулу добу НЗФ використали  міномети, 122-мм артилерію, танки та установки «Град». Здебільшого ці обстріли були неприцільними, проте такі дії противника свідчать про його наміри спричинити ескалацію конфлікту та зірвати Мінські домовленості.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Тут було зафіксовано один обстріл ворога. Це сталося у Станиці Луганській. Противник, засівши на правому березі Сіверського Донця, здійснив кілька пострілів з протитанкового гранатомета.

Донецький напрямок

Вчора ворог застосував широкий спектр озброєнь на Світлодарській дузі поблизу сел. Луганське. Зокрема, там відбулося 2 обстріли з 82-мм міномета, бойовики застосували БМП, здійснили постріл з ПТКР.

Аналогічна ситуація на північ від Горлівки – у Зайцевому та Майорську, де також зафіксовано мінометний обстріл і роботу ворожих снайперів.

Загострилася ситуація на ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої. Зафіксовано численні провокації окупантів у сел. Новгородське. Поблизу Верхньоторецького близько двох годин тривав потужний обстріл з танків, 120-мм мінометів та іншого, менш потужного озброєння.

Найбільш гарячою точкою у зоні АТО, як і раніше, залишаються західні околиці Донецька. У Пісках за добу зафіксовано 14 епізодів порушення режиму тиші, в тому числі обстріл зі 122-мм гармат і 120-мм мінометів. Аналогічна ситуація – південніше, у Красногорівці. Також окупанти тричі застосували реактивні установки «Град», які вони ховають у сел. Старомихайлівка на лінії зіткнення. Ворожі ракети приземлилися поблизу с. Зоряне Мар’їнського району. Постраждалих при цьому не було.

Порушувався режим тиші і на інших ділянках фронту – в Авдіївці, Опитному, Мар’їнці.

Маріупольський напрямок

Ворожі обстріли було зафіксовано лише у с. Широкине. Зокрема, двічі по наших позиціях працював снайпер. Водночас важке озброєння з боку НЗФ не застосовувалося.

Вчора в зоні АТО були зафіксовано 2 польоти ворожих БПЛА (обидва – в Донецькій області)

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено.

За інформацією ГУР МОУ, у середовищі НЗФ продовжує погіршуватися дисципліна та морально-психологічний стан

З початку грудня 2015 р. лише у одному підрозділі – так званому «1 мотострілецькому батальйоні 9 окремого мотострілецького полку» (місце постійної дислокації – Новоазовськ) зафіксовано 10 епізодів самовільного залишення військової частини. Для розслідування прибула комісія з Москви.

Через неукомплектованість підрозділів у складі НЗФ «ЛНР» зірвано плани ротації особового складу загону бойовиків зі Свердловська на передових позиціях у районі Весела Гора-Щастя.

Українські спецслужби затримують поплічників бойовиків

У Слов’янську оперативники затримали місцевого мешканця, який пропагував ідеї сепаратизму в Інтернеті. Зловмисник долучився до сепаратистських спільнот, що керувалися з Росії, на початку травня минулого року.

Згодом його завербували бойовики і він поширював агітки бандформування «ДНР», займався збором коштів для бойовиків, передавав ворогу інформацію про дислокацію, маршрути пересування та чисельність підрозділів сил АТО.

У с. Приморське поблизу Маріуполя українські прикордонники затримали чоловіка, який брав безпосередню участь у збройному конфлікті  на боці бойовиків. Затриманий уже в усьому зізнався.

11

Також вчора співробітники поліції затримали колишнього інструктора бойовиків у Артемівську

Чоловік з позивним «Психолог» з травня по червень 2014 року займався психологічною та початковою бойовою підготовкою молодих бойовиків у складі НЗФ «ДНР». За словами затриманого, він залишив лави бойовиків через погані умови своєї невдячної роботи і  малоприємний контингент своїх підопічних.

Українські правоохоронці продовжують вилучати боєприпаси

У мешканця Авдіївки вилучено 5 бойових гранат до підствольного гранатомета.

21

Також вчора поліція вилучила 5 гранат і більше 300 набоїв у водія автомобіля поблизу Слов’янська.

06000102030405

Міжвідомча мобільна група по боротьбі з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування виявила 240 ящиків із контрафактними цигарками російського виробництва.

Встановлено, що вантаж прямував до тимчасово окупованої Горлівки, яка служить перевалочною базою для бойовиків.

Українські військові вдосконалюють навички керування бронетехнікою

Піхотинці, які несуть службу на Донецькому напрямку, провели триденні збори й виконали вправи з водіння бойових машин піхоти та ведення вогню з гармат, кулеметів та зенітних установок. Екіпажі також виконали маневрування під час оборонного бою.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Харківські нацгвардійці провели тренування

Особовий склад відпрацював порядок дій під час збройного нападу на об’єкти військової частини, яку умовно охороняють бійці НГУ, – автомобільний парк та контрольно-пропускний пункт військової частини.

41424344454647484949-1

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар