РНБО: проросійські терористи не припиняють обстрілювати українських військових (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Основні події, що сталися у зоні АТО за минулу добу

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Вчора вранці противник провів обстріл наших позицій біля прикордонного с. Болотене у Станично-Луганському районі. Окрім стрілецької зброї, НЗФ застосували 82-мм міномети.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, у самій Станиці Луганській, Щасті, вздовж Бахмутської траси та Золотому вчора було спокійно.

Між окупованим с. Калинове та Новозванівкою вчора ввечері відбувся бій між силами АТО і бойовиками. Ворожа ДРГ висунулася та атакувала наші позиції. Зазнавши невдачі, противник спробував обійти українські рубежі оборони – але у них нічого не вийшло. В підсумку, після півгодинного бою, ворог відступив назад у Первомайськ.

Донецький напрямок

Протягом дня противник неодноразово відкривав вогонь по наших позиціях під Горлівкою у Зайцевому та Майорську. При цьому тричі НЗФ застосували 82-мм міномети, які розташовані безпосередньо у житлових кварталах, що прилягають до лінії зіткнення.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора не стріляли.

Натомість в районі Донецького аеропорту і Мар’їнки ворожі провокації тривають. Здебільшого бойовики ведуть неприцільний вогонь у світлу пору доби, не застосовуючи важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Ворожу провокацію зафіксовано біля с. Старогнатівка. Також перестрілка між силами АТО і ворогом відбулася в районі прифронтового с. Гранітне.

Південніше, до самого Азовського моря, режим тиші не порушувався.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 5 – було поранено.

Бойовики отримують заслужене покарання і надовго відбувають до в’язниць

 Районний суд Миколаєва виніс вирок охоронцю одного з ватажків бандформування «ДНР» Дениса Пушиліна, а також ще одному бойовику, який брав участь у бойових діях проти сил АТО на боці ворога. Обоє отримали по 8 років на гратами.

Українські військовослужбовці підвищують рівень бойової підготовки

Вже вкотре за останні місяці українські офіцери взяли участь у практичних заняттях. Велика увага приділялася психологічній підготовці військових, а також діям підрозділу з розблокування колон та роботі з натовпом. Викладачі, більшість з яких є учасниками АТО, провели майстер-клас з надання першої медичної допомоги та показали, як вивести травмованого бійця зі стану стресу. Крім того, військові вчилися працювати з мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

19-1111121314151617181919-119-219-319-419-519-619-719-819-919-10

Також на одному з полігонів в Одеській області новостворений батальйон морської піхоти проходить курс посилених тренувань.

Морпіхи відпрацювали вправи з швидкісної стрільби та тактичного пересування. Незважаючи на нову структуру, майже всі бійці вже проходили службу у лавах ЗСУ.

262122232425

Українські благодійники допомагають нашим захисникам

Волонтери з Миколаївщини передали військовим мобільну пральню. Волонтери зробили пральню на базі військового кунга, і тепер вона може бути задіяна як на полігоні, так і в полі.

3831323334353637

Вчора загін поліції з Вінниці вирушив у зону АТО охороняти громадський порядок

Провести бійців загону вінницьких правоохоронців прийшлі рідні, друзі та колеги. Варто зазначити, що рішення про проходження служби на сході України всі вони прийняли добровільно. Чимало з них не вперше їдуть на Схід. Головними завданнями бійців буде охорона громадського порядку, виявлення і затримання підозрілих осіб, допомога місцевим мешканцям.

49-641424344454647484949-249-349-449-5

Історія про медиків, які рятують життя українським військовим у зоні АТО

Медична рота імені Миколи Пирогова Національної гвардії України вже рік рятує життя нашим військовим у двох лікарнях Артемівська. Найбільш напруженими місяцями в діяльності медроти стали січень та лютий 2015 року. Вони пройшли у постійних оперативних виїздах на передові позиції та прийомі потоку поранених у лікарні, що прибували з-під Дебальцевого. Медична рота залишається виконувати обов’язки у прифронтовому Артемівську. За неповний рік функціонування підрозділу медиків було надано медичну допомогу 8709 військовим та цивільним.

51525354

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар