Троє дзюдоїстів Кіровоградщини привезли медалі з Чемпіонату України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Троє дзюдоїстів Кіровоградщини піднялися на п’єдестал пошани чемпіонату України з дзюдо серед юнаків і дівчат до 18 років.

Повідомляє Дзюдо-Центр.

Нагороди головних національних змагань серед борців цієї вікової категорії розігрувалися 16-18 лютого у легкоатлетичному манежі Київської міської школи вищої спортивної майстерності.

Їхнім тріумфатором став вихованець обласної комплексної ДЮСШ «Ніка» Вадим Велков. У вазі до 90 кг йому немає рівних другий рік поспіль. Борець із Кропивницького провів на татамі п’ять сутичок і з кожної неодмінно виходив переможцем. Лише у фіналі підопічний Сергія Нечмоні відчув серйозну конкуренцію, втім у поєдинку за «золото» довів, що в Україні є лідером цієї вагової категорії.

Ще двічі наші борці ставали бронзовими призерами чемпіонату України U-18. Вихованка ОКДЮСШ «Ніка» Діана Зборошенко з Олександрівки (тренер Олександр Шалько) замкнула призову трійку серед дівчат вагою до 63 кілограмів.

2017-02-Zborosenko1

Вихованець маловисківського дитячо-юнацького центру «Вись» Дмитро Гавриленко (тренер Леонід Топчій) у вазі до 50 кг приніс збірній області другу «бронзу». До залікової зони увійшла ще одна дзюдоїста з Малої Виски Олександра Вівчарик. У вазі до 57 кг вона посіла сьоме місце.

2017-02-Gavrylenko

За підсумками чемпіонату, учасниками якого стали близько 500 дзюдоїстів із 24 областей, команда Кіровоградщини посіла високе сьоме місце.

Перемога в національному чемпіонаті відкрила Вадиму Велкову дорогу на чемпіонати Європи, світу та Європейський олімпійський фестиваль. Всі вони відбудуться нинішнього року, але для участі нашому чемпіону необхідно спочатку вдало відборотися на трьох етапах Кубка Європи. Вадим вже має минулорічний досвід виступів на змаганнях європейського рівня. Тоді йому не вистачило досвіду та психологічної готовності. В нинішньому сезоні у нашого дзюдоїста є всі передумови виступити набагато краще. Довести це дворазовий чемпіон України зможе незабаром – на першому етапі Кубка Європи, що стартує вже незабаром – 11 березня у хорватському Загребі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар