Поезія та музика під зоряним небом: завтра у Кропивницькому відбудеться перший дахівник

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: bit.ua

Завтра, 7 вересня, о 18:00 на даху кінотеатру «Портал» відбудеться вечір «Поезія та музика на даху». Серед учасників – місцеві поети і музичні гурти, які виконають найкращі свої твори, також запрошені зіркові гості з Києва. Організатори готують гостям приємний вечір, з красивою поезією та музикою.

Ініціатор дахівника Олена Горобець розповіла Першій електронній, що думки про подібний захід були в неї вже давно, але вона не мала часу та можливості реалізувати свою ідею.

«Ідея проведення вечора високої поезії на висоті, з гарною панорамою на місто у мене була вже декілька років, але не було часу зайнятись реалізацією, були інші потреби. А от цього року «зійшлися зірки» і з’явилась можливість».

Подібні вечори – не є чимось новим у світі. В Україні такі заходи відбуваються також, у  Києві та інших великих містах:

«Це абсолютно не новий у світі і в країні формат. Такі заходи відбуваються: і вечірки, і концерти на даху. У цьому є своя така привабливість, незвичність, додаткові гострі відчуття, додаткова висота. В Києві є ряд дахів, які вже обладнані під концерти. У нашому місті це буде перший захід такого формату, тож в цьому є його новизна і ексклюзивність», – каже Олена Горобець.

Для створення атмосфери організатори готують спеціальні декорації та обладнання:

«Уже змонтовано сцену, буде професійне  озвучення, романтичні ретрогірлянди, столики і стільці,  зелень, фотозони, книжкові виставки.   Кінотеатр «Портал» – господарі приміщення, поставлять барну стійку, кавомашину – буде можливість замовляти гарячі напої, бо осінні вечори вже прохолодні».

Олена Горобець розповіла, що більшість учасників це місцеві поети та музиканти:

«На початку буде класична музика. Будуть наші найкращі поети, серед них є  визнані на всеукраїнському рівні і навіть міжнародному рівні. Ми завжди більше звертаємо увагу на приїжджих і можемо навіть не знати, які таланти є в нашому місті. А тут буде можливість презентувати наших зірок: поетичних, музичних. Йдеться в першу чергу про таких поетів, як Кирило Поліщук, Артем Луценко, Василь Левицький. Також Надія Гармазій, Ольга Луценко, Ольга Застеба».

З Києва приїде поетка, письмениця і популяризаторка літератури Оксамитка Блажевська. Хедлайнером  заходу заявлена Катерина Бабкіна – відома  українська письменниця, поетеса, прозаїк, драматург, сценарист.

В Музичній частині виступатимуть  акустичні гурти Сome tomorrow, FEELin, а також ті, що працюють з повним звуком The sound age, Скотч, Delokno4i.

«Хедлайнери музичної частини – гурт EFIR, це наші місцеві хлопці, відомі вже чи не всій Україні, переможці і лауреати багатьох конкурсів і учасники масштабних фестивалів, навіть одразу після їх виступу у нас на заході вони їдуть на гала концерт «Червоної рути»

Організатор каже, що вражена кількістю людей, яких цей захід зацікавив, адже поетичні вечори в нашому місті проходять не перший раз:

«Формат на даху (незвичного місця) – приваблює. У Кропивницькому  відбуваються класні поетичні заходи регулярно, але в них і традиційна аудиторія – приблизно  одні й ті самі люди. Ми хотіли розширити аудиторію, і нам це вже вдалося. Люди купують квитки цілими колективами, сім’ями. Має бути щось цікаве, нового, якісного рівня, з новою аудиторією, з новим рівнем, з новою висотою. Дах може помістити близько 200 гостей, на сьогодні квитки ще є, будемо раді бачити всіх».

Валерія Семенкова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар