Під домашній арешт відпустили кропивницького СБУшника, який під час слідства “загубив” понад 50 тисяч доларів

Під домашній арешт посадили кропивницького СБУшника, який розслідував справу банди наркотороговців, до якої входив працівник суду. 54807 доларів США, 1875 євро, 10 фунтів стерлінгів та  iPhone посадовець мав віддати на зберігання як речові докази, але замість цього замкнув їх у своєму сейфі. Через рік керівництво зацікавилося ходом справи, але із сейфу речі вже зникли, а на зберігання так і не потрапили. Наразі Білгород-дністровський міськрайонний суд Одеської області відпустив підозрюваного під домашній арешт із забороною виходити з дому вночі та покидати місто.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Слідчий в особливо важливих справах відділу УСБУ в Кіровоградській області, майор Орленко у 2015 році вів справу про групу наркоторговців, які продавали на Кіровоградщині амфетамін. Серед затриманих був працівник суду, який продавав товар у Знам’янці. Під час затримання у групи вилучили залишки наркотиків, а також 54807 доларів США, 1875 євро, 10 фунтів стерлінгів та  iPhone. Наркоторговці потрапили до СІЗО, а їх речі мали передати на зберігання. Замість того слідчий поклав їх до свого сейфу. Доступ до нього мав лише він. У офіційному протоколі повідомив, що речі передали на зберігання як речові докази.

Проблеми з речовими доказами виявив начальник представництва внутрішньої безпеки Кіровоградщини. Офіційно підозрюваний повідомив, що речі втратили.

Слідство триває, 28 серпня 2017 йому оголосили про підозру. У цей же час слідчий військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону написав клопотання про зміну запобіжного заходу. Суд задовольнив це клопотання. Тепер посадовець до 28 жовтня цього року знаходитиметься під домашнім арештом. Йому заборонено залишати житло у нічний час доби з 23.00 до 7.00, покидати Кропивницький без дозволу. Також йому заборонили відвідувати УСБУ в Кіровоградській області, відділи УСБУ в Кіровоградській області та утримуватись від спілкування з будь-якими особами, які є свідками по даному кримінальному провадженню.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар