Півзахисник кропивницької “Зірки” Роман Попов: Друді сказав, що я обов’язково заб’ю

Роман Попов (без футболки) в обіймах товаришів та тренера святкують гол

Півзахисник кропивницької Зірки Роман Попов в інтерв’ю Sport Arena розповів про головні нюанси перемоги над Ворсклою (2:0), підвів підсумки першого кола осінньої частини УПЛ і окреслив амбіції нинішньої команди Даріо Друді.

У минулому турі хавбек Зірки Роман Попов вийшов на заміну тільки на 78-й хвилині, але буквально відразу ж став автором другого голу в ворота Ворскли. Цей м’яч допоміг команді Даріо Друді остаточно укласти полтавчан «на лопатки», закріпивши Зірку на 8-му місці в турнірній таблиці.

– Перед матчем з Ворсклою Зірка вилетіла з Кубка України, а в рамках Прем’єр-ліги зіграла внічию зі Сталлю і програла Динамо. З яким настроєм підходили до матчу з полтавчанами? Не було чогось навподобу психологічної ями?

– Ні, ніякої психологічної ями не було, адже розуміємо, що Динамо – не наш рівень. Нічия з Сталлю – теж позитивний результат. Перед грою з Ворсклою знали, що в цей час нашому клубу виповнюється 105 років, тому хотіли зробити і собі, і вболівальникам свято.

– Перед матчем з Ворсклою мусувалася тема ювілею Зірки?

– Обстановка сильно не загострювалася, але всі розуміли, що потрібно зробити подарунок уболівальникам і в першу чергу собі. Зрозуміло, що до нас їхала Ворскла – команда рівня Ліги Європи. Тут був потрібен особливий настрій.

– Якщо говорити про чисто ігрові якості, то завдяки яким з них вдалося перемогти полтавчан?

– Було безмежне бажання виграти. Воно було більше, ніж у Ворскли. Поле не дозволяло контролювати м’яч, тому доводилося багато боротися. У нас це вийшло.

– При підготовці до матчу враховували те, що в Ворсклі вісім місяців не платять заробітну плату?

– Якщо чесно, про таке футболістам навіть не треба думати. Про проблеми суперника до матчу не знав, а про заборгованість дізнався з інтерв’ю гравців. Тому подібних розмов не було.

– Ви перемогли команду, яка другий рік поспіль потрапляє в єврокубки. Це підтверджує єврокубкові амбіції Зірки?

– Звичайно, хотілося б потрапити до першої шістки, а потім і в Лігу Європи. Нічого надприродного в цьому немає. Попереду ще друге коло, тому боротьба буде важкою.

– Очікували від Ворскли тієї гри, яку полтавці показали в неділю, чи опонент вас чимось здивував?

– Все залежало від нашого настрою, а про Ворсклу ми мало думали, більше уваги звертаючи на свою гру. Суперник теж створював моменти і міг забити. Виходить, що бажання у нас виявилося більше.

– Не дивлячись на ім’я суперника, Зірка завжди намагається грати агресивно і контролювати м’яч. Можна сказати, що в першу чергу звертаєте увагу на свою силу, ніж на слабкість суперника?

– І з Динамо, і з Шахтарем, або ще з якоюсь командою ми намагаємося показувати свій футбол – пресингуємо, граємо агресивно, швидко вибігаємо в контратаки. На жаль, поле поки що не дозволяє довго контролювати м’яч.

– При Сергії Лавриненку ви виходили на поле в стартовому складі, але при Даріо Друді з’являєтеся або з лави запасних, або взагалі не виходите. В чому причина?

– Просто у мене було два пошкодження – ангіна і проблеми з ногою. Деякий час довелося відновлюватися. Друді якось говорив зі мною – мовляв, «вистачить хворіти, пора грати» (посміхається).

– Останній раз в УПЛ ви виходили в грі проти Карпат. У неділю не було мандражу перед виходом на заміну, адже все-таки давно не грали?

– На момент моєї появи на полі рахунок був 1: 0, і я розумів, що потрібно допомагати хлопцям в обороні – особливого сенсу бігти вперед вже не було. Але, бачите, вийшло забити першим же торканням.

– Яким було ваше головне персональне завдання – втримати перевагу або збільшити її?

– Коли я виходив на поле, Даріо порадив тікати від захисника і сказав, що обов’язково заб’ю. Так і вийшло.

– В епізоді з голом цілеспрямовано били по воротах? Або все вийшло по інерції, трошки випадково?

– Звичайно, я бив по воротах, а там вже справа випадку – залетить або не залетить. У мене, в принципі, не було більше варіантів – віддавати пас було нікому.

– Після першого кола Зірка займає восьме місце, відстаючи від першої шістки на 6 очок. Чи задоволені підсумками 11-ти турів?

– Більш-менш задоволений, але десь не пощастило, десь недопрацювали. Могли взяти набагато більше очок.

– Зараз у команди дуже серйозний календар – Шахтар, Зоря, потім Олімпік. Це вирішальний відрізок для Зірки?

– Так, це будуть дуже відповідальні і ключові 3 зустрічі. Хоча після цих матчів будуть ще ігри, тому навіть якщо і програємо, не слід опускати руки.

У цьому сезоні чемпіонату України Роман Попов взяв участь у шести матчах, в яких відзначився одним забитим голом (в матчі з Ворсклою).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар