У Кропивницькому збирають ковдри для карематів АТОвцям

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото dt.ua

Пише 5 канал.

У Кропивницькому волонтерки почали збирати ковдри для пошиття карематів та устілок військовим у зоні АТО. Кажуть, що це ощадно, а головне – ефективно. Працюють у майстерні у неробочий час. Пошиті устілки для взуття не пропускають вологу і зберігають тепло. Військові за це їм дуже вдячні.

Любов Зименко в ательє працює 5 років. З них останні три жінка допомагає українській армії. Цьогоріч, від початку настання холодів, разом із колегами почала шити каремати та устілки для взуття військовим у зону АТО.

“Береться дві частини викроєні, з’єднуються і строчаться, тому що зубці можуть рвати. Виходить з’єднання”, – розповідає майстриня.

Усього в благодійному ательє працює три швачки. За півгодини кожна з них встигає виготовити один каремат або ж чотири устілки. Товщина залежить від матеріалу ковдри. Волонтери згадують: першими, хто на собі випробував таке ноу-хау – бійці 42-го окремого мотопіхотного батальйону.

“Теплі речі возили, а потім почали просити каремати. Тому що зима, особливо танкісти. Або розвідка, хлопці 42-гої розвідки, вони йшли попереду всіх. І потрібні були ці каремати. Просили постійно, скільки б ми їх не робили, постійно просили. Ну ось досі потреба така є”, – розповідає волонтер Тетяна Сила.

А волонтер Лілія Колясенко згадує: “Дівчата працювали після робочого дня і вранці приходили рано, тому що іноді вранці рано їхала машина, ми не встигали, приходили, шили”.

Такі устілки для взуття не пропускають вологу та зберігають тепло, кажуть волонтерки. Їх вкладають у новенькі берці та чоботи, придбані за пожертви небайдужих.

А каремати шиють зі старих ковдр та утеплювачів. Матеріалу, зізнаються швачки, бракує. Тож закликають містян також долучитися до акції.

Сергій Михайлин, Олександра Ільченко, Сергій Баранюк, Кропивницький, “5 канал”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар