Медичні заклади Кропивницького погодилися працювати з “прозорими кишенями”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградське обласне відділення ВБО “ВМ ЛЖВ” за допомогою акції “Прозорі кишені в медицині” звернулось до медиків міста із закликом працювати прозоро. На що їм відповіли, що усі лікувальні установи міста зареєструвались у системі ринкових закупівель «РroZorro». 

Про це сьогодні, 2 серпня, під час проведення акції повідомила начальник управління охорони здоров’я КМР Оксана Макарук.

“З першого серпня у дію вступив закон про прозорі закупівлі. Нашим лікарням немає чого замовчувати, тому тут зараз зібрались усі представники медзакладів, які демонструють, що приховувати нам немає чого. Кожна копійка, яка надходить нам від держбюджету буде відслідковуватися і дасть можливість не тільки раціонально використовувати кошти, а і їх зекономити. Закупівля ліків і обладнання – абсолютно усе можна буде відслідкувати за допомогою системи «РroZorro», – прокоментувала Оксана Макарук.

Нагадаємо, ініціатори та організатори акції – Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД». Вони закликають медиків здійснювати закупівлю ліків через систему електронних закупівель «РroZorro» та оприлюднювати на сайті профільного управління інформацію про закупівлю ліків за бюджетні кошти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар