У пошуках рівноваги: кіровоградські поетеси видали свою дебютну збірку

21 червня було анонсовано вихід збірки “Рівновага/Равновесие» двох кіровоградських поетес – Ольги Застеби та Наталі Суліми. Книгу надрукувало тернопільське  видавництво «Навчальна книга «Богдан».


Авторки пишуть давно, але так склалося, що це перше видання їхніх творів окремою збіркою.

«Співавторство двох жінок з різним життєвим досвідом і світосприйняттям створює ефект сповідальності та філософічності. Читаючи кожну поезію як одкровення, розумієш важливість проголошення слова і дякуєш за довіру, з якою поетеси йдуть до свого читача. У пошуках рівноваги головне не загубити себе і здатність радіти життю, навіть після усвідомлення того, що ти у ньому гість, – пише про поезію кіровоградок кандидат філологічних наук Ірина Ткаченко. – Післясмак поезії Ольги Застеби і Наталі Сулими не гірчить: рівновагу у поетичних діагнозах життю витримано. Факт появи самодостатньої збірки з оригінальним ілюстраційним наповненням, яке зіграє роль візуального поводиря по їхньому поетичному Всесвіту, доводить, що у кожній із них живе сильна жінка-воїн. Що ж, ці види спорту вже тепер жіночі!».

Збірка поезій білінгвістична – написана українською і російською мовами (Ольга Застеба – українською, Наталя Суліма – російською).

“Про що збірка? Ну, десь відповідь криється у назві, але, якщо коротко, то про набуття досвіду двома жінками, про набивання гуль і пошуки себе у світі, про незмінне відчуття прекрасного і світлого, до чого треба достукатися і вишукати серед осінньо-зимового. Я от транслювала в поезіях думку збереження ідентичності себе, як людини самоцінної, незважаючи ні нащо. Кодувалося все це у інтимно-пейзажній ліриці, тобто політичної чи патріотичної злободенності не знайдете тут. А якщо ще коротше про збірку, то треба взяти і прочитати, бо кожен відкриє щось своє і ми, як авторки, навіть не знали, що до цього вас підштовхнемо”, – розповіла про своє з подругою творіння Ольга Застеба.

Наразі авторки обдумують технічні моменти підготовки презентації. Що ж чекаємо дати і місця проведення!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар