Кіровоградських військових відзначили орденом “Народний герой”

Сьогодні, 10 лютого, у Полтаві кіровоградських військових нагородили народним орденом «Народний Герой Кіровоградщини». Про це повідомляє “Златопіль”.

Орденом «Народний Герой України» посмертно нагороджено Євгена Подолянчука, командира групи спеціального призначення 3-го полку спецпризначення, що базується в Кіровограді. Євген Подолянчук загинув у Донецькому аеропорту від осколкового поранення в голову. За Євгена нагороду отримала його дружина, а вшанувати побратима до Полтави приїхали кіровоградські спецпризначенці та волонтери.

Другим орденом «Народний Герой України» як волонтера та військовий нагороджено колишнього бійця 34-го батальйону «Батьківщина» Олександра Чалапчія. Олександр втратив у бою обидві ноги, але не зламався, заново навчився ходити і став допомагати армії та родинам учасників АТО.

Як зазначили організатори вручення ордену, Сашко – чи не єдина людина, яка заслуговує звання «Народного Героя України» і як волонтер, і як військовий.

Довідка

Орден «Народний Герой України» – чи не найвища недержавна відзнака України, якою нагороджуються волонтери (жовто-синя колодка) та військові. Відливаються ордени зі срібла, яке жертвують на нагороду звичайні люди.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар