Під Кіровоградською міськрадою вимагали скасувати опитування щодо перейменування міста

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 13 жовтня, під стінами Кіровоградської міської ради відбулось одразу два мітинги – проти проведення громадського опитування щодо перейменування міста і за зміну назви на імперську.

Першими мітингувати почали активісти, які виступають  проти виділення з міського бюджету 600 тис. грн. на проведення громадського опитування щодо перейменування Кіровограда. Опитування буде проведено одночасно з виборами депутатів до міських рад, що є порушенням виборчого законодавства.

«Навіщо проводити опитування котре буде проведено за незрозумілою процедурою та з порушенням виборчого законодавства? Навіщо йти на ризик визнання виборів недійними? Тим паче, що 600 тисяч – це немаленька сума котру можна використати  більш розумно», – закликав присутніх громадський активіст та один з організаторів мітингу Дмитро Сінченко.

Після початку мітингу проти опитування до активістів приєдналися інші мітингувальники. Як виявилось у процесі спілкування з ними, новоприбулі просто переплутали акції.  Вони думали, що під міськрадою агітуватимуть за присвоєння місту імперської назви, тож прийшли «поддержать своих, покричать за Елисаветград» (цитата одного з молодих активістів, який не побажав представлятись, подається без змін).

Лише згодом новоприбулі мітингувальники зрозуміли свою помилку, адже люди, які виступали проти громадського опитування, були водночас проти повернення до імперіалізму. Позиція «єлисаветградців» була традиційною – повернути місту історичну назву, що супроводжувалось грубими відгуками про альтернативні варіанти нової назви Кіровограда.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар