Шахтарі Кіровоградщини приєдналися до всеукраїнської “попереджувальної” акції

Сьогодні, 12 квітня, на площі Героїв Майдану у Кропивницькому понад сотня представників ДП “СхідГЗК” організували попереджувальну акцію з вимогами до влади – дієвої підтримки атомно-промислової галузі. Подібні акції відбудуться у 8 містах України.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Працівники та ветерани Інгульської, Смолінської та Новокостянтинівської шахт звернулися до центральних органів влади з вимогою розробити та затвердити програму економічного розвитку для розвитку галузі. Також їх хвилювали питання “справедливого тарифу” від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг для підприємства “Енергоатом” з урахуванням нагальних потреб галузі.

“Сьогодні є всі підстави для занепокоєння, бо атомно-енергетичний комплекс України перебуває в надважкому стані, – говорить голова профспілкової організації Інгульської шахти Анатолій Кулінко. – Практично всі питання стосовно розвитку ядерної галузі, можливості її подальшого функціонування і добробуту працівників є не вирішеним – це загрожує ядерною та соціальною кризою в країні. За статистикою, атомна галузь покриває понад 55% потреб України в електроенергії. У той же час, існує велика проблема з тарифом для атомної енергетики. Зараз для наших АЕС цей тариф є найнижчим у світі, а він має бути справедливим і достатнім, зокрема для покриття витрат на уранове паливо”.

DSC_0507

Активісти прийняли резолюцію і збираються передати її у Кабмін, щоб разом із чиновниками сісти за стіл переговорів. За словами мітингувальників, якщо протягом місяця влада не прислухається до їхніх вимог, то вони зберуться на багатотисячну акцію протесту у Києві.

Із текстом резолюції та повним переліком вимог можна ознайомитися за посиланням.

DSC_0495

DSC_0497

DSC_0499

DSC_0510

DSC_0511

DSC_0513

DSC_0515

DSC_0517

DSC_0526

DSC_0527

DSC_0529

DSC_0531

DSC_0532

DSC_0534

DSC_0535

Поширити:

Залишити коментар:

коментар