У якості покарання кропивницького суддю Галагана відправляють вивчати суддівську етику

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями Третя Дисциплінарна Вищої ради правосуддя вирішила притягнути суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда Олексія Галагана до дисциплінарної відповідальності. Суддя буде на три місяці відсторонений від роботи та направлений на курс підвищення кваліфікації з питань суддівської етики, після чого складатиме “іспит”, який перевірить придатність судді до роботи.

Про це інформує Перша електронна з посиланням на Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Нещодавно Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відкрила дисциплінарне провадження стосовно судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана О.В.

“Третьою Дисциплінарною палатою ВРП досліджено відеозаписи, що надійшли від Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, щодо інциденту, що стався в місті Кропивницькому за участю судді Галагана О.В., а також матеріали справи № 390/1253/16-п про адміністративне правопорушення стосовно Галагана О.В. за частиною першою статті 130, статтею 185, статтею 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з яких вбачається, що суддя Галаган О.В. відмовлявся від проходження огляду для визначення стану алкогольного сп’яніння, не виконував законних вимог працівників поліції, самовільно залишив місце, де його зупинили працівники поліції, до закінчення оформлення матеріалів у справі про адміністративні правопорушення”, – йдеться у повідомленні.

24 січня за вказаними фактами було прийнято рішення про притягнення судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана О.В. до дисциплінарної відповідальності:

“…та внесення подання до ВРП про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя на три місяці з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням судді до Національної шкоди суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді”, – додають у повідомленні.


Нагадаємо, 2 вересня 2016 року Кіровоградський районний суд визнав Олексія Галагана винним у адміпорушеннях за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) та за ст. 185 КУПАП (злісна непокора). А вже 23 вересня 2016 року Апеляційний суд Кіровоградської області скасував рішення суду першої інстанції. Рішення про виправдання ухвалила суддя апеляційного суду Людмила Ткаченко.

У ході розгляду справи судом першої інстанції поліцейські повідомили, що 25 липня 2016 року, близько опівночі, патрульні зупинили автівку УАЗ Патріот через технічну несправність освітлення, а в процесі спілкування, за версією поліції, патрульні виявили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водієм виявився суддя Кіровського райсуду м. Кропивницький Олексій Галаган. Він заперечував факт свого алкогольного сп’яніння. Крім того, Галаган стверджує, що поліцейські його побили. А патрульні в свою чергу звинувачували його у злісній непокорі, оскільки, за їх версією, Галаган втік від них і чинив супротив.

У результаті, патрульні склали на Олексія Галагана три протоколи – за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння), за ст.122-2 (незупинка транспортного засобу на вимогу поліції) та за ст. 185 КУПАП (злісна непокора).

Спочатку матеріали справи передали до Кіровського райсуду, але, оскільки підозрюваний там працює, її було перенаправлено до Апеляційного суду, який передав справу до Кіровоградського районного суду.

Олексій Галаган, у свою чергу, наступного ранку, 26 липня, звернувся до прокуратури із заявою про побиття. Прокуратура області наразі розслідує провадження щодо нібито перевищення повноважень поліціянтами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар