Режисер Ахтем Сеітаблаєв показав “Кіборгів” бійцям 3-полку спецпризначення

3polk.info

Український актор та режисер Ахтем Сеїтаблаєв, який зняв вже відомий фільм «Кіборги», присвячений обороні Донецького аеропорту українськими воїнами, завітав до зони проведення антитерористичної операції в місце дислокації підрозділів 3-го окремого полку спецпризначення.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт 3-полку.

16 січня Ахтем Сеїтаблаєв зі своєю командою в звичайній полковій їдальні показав фільм «Кіборги» військовослужбовцям полку. Після виходу в світ нової української картини про війну, її режисер регулярно демонструє стрічку військовослужбовцям, та відзначає, що йому важлива думка військових, а зокрема безпосередніх учасників оборони ДАП про фільм.

Нагадаємо, кропивницькі спецпризначенці прибули до Донецького аеропорту літаком ІЛ-76 7 квітня 2014 року та героїчно тримали оборону ДАП до 4 жовтня. Протягом півроку наші військовослужбовці спільно з іншими підрозділами ЗСУ та добровольцями боронили стратегічний об’єкт, провели низку вдалих операцій та знищили велику кількість техніки та живої сили противника. При обороні ДАП полк втратив 6 військовослужбовців:

  • Молодший сержант Дмитро Андрусенко, 19 квітня;
  • капітан Олег Кулигін, 14 вересня;
  • капітан Євген Подолянчук, 14 вересня.
  • капітан Іван Литвинов, 3 жовтня;
  • старший солдат Вадим Шешеня, 3 жовтня;
  • старший солдат Олександр Хруль, 3 жовтня.

Чимало військовослужбовців полку отримали поранення. Ахтема цікавила думка про фільм наших військовослужбовців, то ж спілкування вийшло тривалим і змістовним. Згодом Ахтем Сеїтаблаєв поділився з нами своїми враженнями про цей показ. Зокрема він зазначив, що зустріч з військовослужбовцями полку – це особлива подія, адже він особисто знайомий з командиром та знає про важливу роль, яку відіграли в обороні Донецького аеропорту бійці 3-го окремого полку спецпризначення.

Про роль 3 Оп СпП в обороні ДАП:

“Для мене велика честь представляти і показувати фільм особисто бійцям. Що стосується 3-го полку спецпризначення, для мене це надзвичайно велика честь, оскільки я маю честь знати Олександра Сергійовича Трепака і деяких бійців з 3-го полку спецпризначення. Я знаю про їх надзвичайно велику роль в захисті донецького аеропорту і про те, що вони роблять для того щоб в країні був мир. То ж ті емоції та слова, які говорили бійці 3-го полку спецпризначення, для мене і для нашої знімальної групи є надзвичайною мотивацією, для того щоб і надалі працювати на території кіно”.

Читайте також: Кропивницькі спецпризначенці показали зброю перед прем’єрою “Кіборгів” у Кропивницькому

Про фільм:

“Так, з точки зору військових, звісна річ, що деколи певні епізоди викликають посмішку, щось не відповідає дійсності, але я завжди і скрізь нагадую, що це в першу чергу художній фільм. І неможливо розповісти історію захисту Донецького аеропорту, яка тривала 242 дні на території двогодинного фільму. Тому свого часу у тих з ким ми радились, а серед них був і Олександр Сергійович Трепак, ми просили дозволу щоб зробити саме таку драматургію, тобто скомпілювати деякі події. За кожним персонажем фільму стоять декілька реальних людей”.

Читайте також: Фільм “Кіборги” подаватимуть на “Оскар” від України

Про думки про стрічку “Кіборги” військовослужбовців:

“Військові небагатослівні. Хтось каже одне слово: «Молодці», інші – «Не пам’ятаю коли в житті взагалі я плакав, але на фільмі чомусь плакав». Або коли військовослужбовці не виходять з зали до останніх титрів і говорять, що дуже класне кіно, і надзвичайно важливо, що нам вдалося зняти чесне кіно.

І це надзвичайно важливо, і можна вважати свідченням того, що нам дійсно вдалося зробити щось гідне, гідне їх пам’яті, їх праці.

Думки про фільм є різні, але надзвичайно тішить, що переважна більшість як військових так і бійців добровольчих батальйонів та і взагалі всіх людей, які на жаль добре знають, що таке війна, дуже схвальні та емоційні. Нам постійно кажуть – «Знімайте далі».

Я не кажу, що потрібно робити постійно фільми як «Кіборги», але нагадувати, знімати фільми на цю тематику. На жаль, багато років всі ми, і громадянське суспільство і влада, до того як розпочалась ця клята війна, не звертали увагу на армію. Тому я вважаю це своїм обов’язком, і це те, що я можу робити на своєму місці”.

3polk.info

Нагадаємо, військовослужбовці 3-го окремого полку спецпризначення відвідали допрем’єрний показ кінокартини «Кіборги» в Дніпрі, декілька разів зустрічались з глядачами перед показами у Кропивницькому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар