Кропивницькі спецпризначенці показали зброю перед прем’єрою “Кіборгів” у Кропивницькому

Учора, 7 грудня, у Кропивницькому розпочався показ фільму «Кіборги», присвячений оборонцям Донецького аеропорту. У фойє кінотеатру «Портал» бійці третього полку спецпризначення демонстрували автоматичну стрілецьку зброю. Гості фотографувалися з автоматами, гвинтівками та самими військовослужбовцями.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сторінку 3 полку у Facebook.

Першими кіно про Кіборгів у Кропивницькому дивились учні старших класів. За сприяння голови Кіровоградської ОДА в рамках проекту «Захисник Кіровоградщини», кінопрем’єру відвідали 250 школярів з Долинського, Новгородківського, Компаніївського та Кіровоградського районів.

“Я хочу щоб люди побачили у фільмі те, що ми дійсно займались обороною аеропорту. Хотілося б щоб нас пам’ятали, адже ми це робили для людей, для народу, а також вшанувати пам’ять наших загиблих друзів”, – поділився очікуваннями від картини боєць 3 полку з позивним «ІЛ».

Діти мали нагоду поспілкуватися з самими Кіборгами, почути легендарного командира 3-го окремого полку спецпризначення Героя України полковника Олександра Трепака:

“Я не знаю, що там буде на екрані. Не бачив цей фільм і, чесно кажучи, не знаю коли подивлюся, коли до того дійду своїм розумом, оскільки я це все бачив. Мої діти це бачили, моя дружина і хлопці все це бачили. Ми все це бачили вживу, для нас це не просто кіно.

Не знаю, що цей фільм дасть вам, але ви маєте розуміти одну річ: що я, мої солдати, мої хлопці і дівчата чотири роки віддаємо себе Україні, і ваша доля в майбутньому пов’язана з Україною. І ця доля дуже не проста.

76 хлопців віддали своє життя під час оборони Донецького аеропорту, п’ять з них – це хлопці з нашого полку, п’ять з них – це хлопці, які ходили в цей зал і можливо сиділи на цих місцях. Ще чотири роки тому вони були живі.

Що буде завтра ніхто напевно не знає, але це залежить від нас з вами. Історію пишемо ми – ось цими руками”.

Перед початком показу присутні згадали всіх полеглих військовослужбовців хвилиною мовчання.

У Кропивницькому фільм «Кіборги» можна побачити в кінотеатрі «Портал». Розклад сеансів дивіться на сайті кінотеатру.

Довідково:

14 вересня під час оборони Донецького аеропорту загинув капітан Олег Кулигін, того ж дня на позиції «Єнот» обірвалось життя капітана Євгена Подолянчука. 3 жовтня в старому терміналі ДАП полк втратив капітана Івана Литвинова, старшого солдата Вадима Шешеню та старшого солдата Олександра Хруля. Вічна їм пам’ять!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар