Питання, через які блокується робота міськради Кропивницького, планують винести на громадські слухання

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вимоги депутатів міськради Кропивницького, які називають себе демократичною опозицією і бойкотують роботу ради, планують винести на громадські слухання.

Про це під час апаратної наради повідомив секретар міськради Андрій Табалов.

За його словами, багато питань зі списку вимог вже розглядалися депутатами. Але, щоб вивести спілкування у публічну площину, Андрій Табалов хоче обговорити ці вимоги разом з громадою.

Попередньо, 29 квітня, у цю суботу, для того, щоб вирішити проблему і розблокувати роботу ради, можливо організують громадські слухання. Туди планують запросити усіх депутатів, які бойкотують роботу ради і представників громади.

Але спочатку цю ідею секретар обговорить із міським головою.




Нагадаємо, 1 серпня 2016 року, депутати 5 фракцій міськради заявили про те, що переходять в опозицію до більшості, яка сформувалась під час голосування за кандидатуру Наталії Дзюби на посаду заступника міського голови. Тоді у міській раді чітко виокремилася більшість з Андрієм Райковичем у складі та меншість, яка пішла у опозицію.

Напередодні 2 засідання 8 сесії під час погоджувальної наради у Андрія Райковича, яка відбулася 14 березня, усі політсили органу місцевого самоврядування начебто дійшли згоди щодо формування порядку денного, який став каменем спотикання під час 1 засідання 8 сесії 21 лютого. Але щойно обранці громади почали рухатися за порядком денним, виявилося, що не все так просто.

Депутати і міський голова посварилися через порядковий номер питання Про відміну рішення виконкому від 16.02.2017, яким було підвищено тарифи на проїзд. Поки частина депутатів спілкувалася із журналістами у сесійній залі було таки прийняте те питання, через яке посварилися депутати.

Незважаючи на скасоване рішення виконкому про здорожчання вартості проїзду у Кропивницькому, тарифи залишаться підвищеними. А подальше вирішення питання неодмінно зайде у судову площину.

30 березня, так і не розпочався розгляд питань сесії міськради, оскільки демократична опозиція депутатів у той час давала прес-конференцію щодо конфлікту, який виник у міськраді. Відповідно, не зібрався кворум. Керівництво міськради поїхало у прес-клуб, аби поговорити з колегами.

Депутати демократичної опозиції стверджують, що вони з’являться на сесії Кіровоградської міської ради лише після того, як будуть виконані всі їхні вимоги до влади міста.

7 квітня декілька сотень учнів профтехучилищ та представники бюджетних установ пікетують міську раду. Люди вимагають, щоб міська рада відновила свою роботу, адже їм затримують фінансування.

Політична криза у Кропивницькому набуває ще більших масштабів – 7 квітня, у той час, поки міський голова і депутати більшості проводили сесійне засідання за участю 21 депутата, один з обранців від демократичної опозиції Володимир Смірнов, подав заяву до СБУ про спроби повалення конституційного ладу в Україні. А присутні у залі депутати ухвалили звернення до правоохоронних органів про припинення правопорушень відсутніми у залі депутатами.

21 квітня вперше за останній місяць у міській раді Кропивницького відбулася спроба діалогу між представниками більшості і опозиції. Сторони намагалися пояснити один одному свої аргументи за посередництва Громадської ради при виконавчому комітеті, яка внесла до порядку денного свого чергового засідання питання ефективності діяльності міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар