У Кропивницькому досі не розпочалася сесія міськради: керівництво “збирає” депутатів по місту

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 30 березня, так і не розпочався розгляд питань сесії міськради, оскільки демократична опозиція депутатів у той час давала прес-конференцію щодо конфлікту, який виник у міськраді. Відповідно, не зібрався кворум. Керівництво міськради поїхало у прес-клуб, аби поговорити з колегами.

О 10:00 мало відбутися третє засідання восьмої сесії Кіровоградської міської ради сьомого скликання. Проте зареєструвалися на цю сесію лише 21 депутат і міський голова. Ще 21 – не прийшов на засідання.

На 11:00 у прес-клубі (біля ТЦ “Копілка”) було анонсовано прес-конференцію представників демократичних сил. Тема: “Ситуація в міській раді, що склалася на сьогодні, вимоги опозиції”.

Після того, як сесію не змогли почати через відсутність кворуму, міський голова Андрій Райкович оголосив перерву до 13:00 та разом із секретарем Андрієм Табаловим поїхав у прес-клуб, аби переконати колег прийти на сесію.

Андрій Табалов, під час зустрічі, звинуватив у зриві сесії представників “Батьківщини”:

“Зараз на сесії приймається соціально-важливі питання, але частина депутатського корпусу своєю відсутністю “тормозить” роботу”, – зазначив Андрій Табалов.

За його словами, є клопотання депутатів про відрядження, а вони зараз  дають прес-конференцію.

Натомість один із блокувальників сесії Роман Колісніченко (“Батьківщина”) таки наполягає на тому, що варто почути інтереси громади і обговорити питання зменшення тарифу на проїзд. Володимир Смірнов каже, що треба не тільки прийняти це рішення, а і перейти до його виконання – сісти за стіл переговорів із перевізниками і таки встановити нову граничну норму вартості проїзду.

Перемовини депутатів у прес-клубі тривають.


Нагадаємо, 1 серпня 2016 року, депутати 5 фракцій міськради заявили про те, що переходять в опозицію до більшості, яка сформувалась під час голосування за кандидатуру Наталії Дзюби на посаду заступника міського голови. Тоді у міській раді чітко виокремилася більшість з Андрієм Райковичем у складі та меншість, яка пішла у опозицію.

Напередодні 2 засідання 8 сесії під час погоджувальної наради у Андрія Райковича, яка відбулася 14 березня, усі політсили органу місцевого самоврядування начебто дійшли згоди щодо формування порядку денного, який став каменем спотикання під час 1 засідання 8 сесії 21 лютого. Але щойно обранці громади почали рухатися за порядком денним, виявилося, що не все так просто.

Депутати і міський голова посварилися через порядковий номер питання Про відміну рішення виконкому від 16.02.2017, яким було підвищено тарифи на проїзд. Поки частина депутатів спілкувалася із журналістами у сесійній залі було таки прийняте те питання, через яке посварилися депутати.

Незважаючи на скасоване рішення виконкому про здорожчання вартості проїзду у Кропивницькому, тарифи залишаться підвищеними. А подальше вирішення питання неодмінно зайде у судову площину.

Гра престолів по-кропивницьки: “тарифне питання” спричинило чергову політичну кризу у міськраді

Поширити:

Залишити коментар:

коментар