Кропивницькі депутати відмінили рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 15 березня, депутати міської ради Кропивницького підтримали депутатський запит Олександра Цертія про скасування 10 рішень виконавчого комітету згідно яких було підвищено вартість проїзду в маршрутних таксі міста.

Проект рішення №961 Про скасування рішень виконавчого комітету міської ради від 16.02.2017 підтримали 22 депутати.

Зазначимо, що сам автор запиту не був присутній у залі під час голосування, як і його колеги з “Батьківщини”, “РПЛ”, “Самопомочі”, “Свободи”, “Укропу” та більшості БПП.

ілюстрація

Нагадаємо, 17 січня на сайті міської ради Кропивницького опублікували проекти рішень виконавчого комітету, згідно з якими подорожчає плата за проїзд у маршрутних таксі міста.

За словами начальника управління транспорту Олександра Вергуна, через підвищення мінімальної зарплати перевізники у січні подали нові розрахунки.

Проекти рішень складені окремо на кожного перевізника. Вартість проїзду коливається від 4.50 грн до 6 грн.

На тому ж сайті міської ради 23 грудня 2016 року було опубліковано інший Проект рішення № 911, згідно з яким на усіх міських маршрутках пропонується встановити плату за разовий проїзд у маршрутних таксі міста у розмірі 4 грн і 5 грн на маршруті № 274.

14 лютого після двох годин дискусій та обговорень, члени виконкому міськради Кропивницького вирішили перенести розгляд питань пов’язаних із підвищенням цін на проїзд до четверга 16 лютого.

16 лютого члени виконавчого комітету погодили пропозицію управління транспорту щодо встановлення граничної вартості проїзду перевізникам, які курсують у звичайному режимі руху до 4 грн, а перевізникам, які курсують у режимі маршрутного таксі – до 4,50. Але при цьому перевізників зобов’язали облаштувати свої траспортні засоби GPS-трекерами і підключитися до міської диспетчерської системи до кінця 2017 року.

Після підписання із перевізниками додаткових угод, 21 лютого у Кропивницькому здорожчав проїзд у громадському транспорті. Того ж дня начальник управління транспорту Олександр Вергун дав прес-конференцію, де запевнив, що якість надання послуг напряму залежить від вартості.

Разом з тим, деякі перевізники Кропивницького, які обслуговують у режимі маршрутного таксі, вирішили не встановлювати максимальну ціну за разовий проїзд у розмірі 4,50 грн.

20 лютого на сайті петицій з’явилося звернення “Про скасування підвищення вартості проїзду у міському громадському транспорті”. Петиція зібрала необхідні підписи майже за тиждень.

До порядку денного сьогоднішнього засідання міської ради внесли питання про скасування 10 рішень виконавчого комітету, згідно з якими було підвищено вартість проїзду в маршрутних таксі міста.

Але якраз через питання про відміну підвищених тарифів на проїзд у міськраді Кропивницького назріває чергова політична криза.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар