Відмінити підвищені тарифи на проїзд у Кропивницькому можливо лише у судовій площині

Незважаючи на скасоване сьогодні, 15 березня, рішення виконкому про здорожчання вартості проїзду у Кропивницькому, тарифи залишаться підвищеними. А подальше вирішення питання неодмінно зайде у судову площину.

Про це Першій електронній повідомили міський голова Кропивницького Андрій Райкович та начальник управління транспорту Олександр Вергун.

Очільник міста впевнений, що сьогоднішнім рішенням міськради питання зайшло в судову площину. У міськвиконкомі вже завтра почнуть підготовку до захисту своєї позиції у суді.

“Рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд скасовано, але це нічого не означає. Це рішення зайде у судову площину, адже перевізники владу вже попередили, що будуть судитися. У разі позитивного судового рішення нас можуть змусити виділити дотацію, якщо вони обгрунтують і доведуть свої збитки. Уже із завтрашнього дня управління економіки, фінансове та юридичне управління будуть глибоко і системно працювати над мотивацією нашої позиції захисту в судовому розгляді цього питання”, – наголосив міський голова.

Начальник управління транспорту Олександр Вергун теж запевнив, що підвищені тарифи на проїзд, які нині діють у місті, можливо відмінити тільки через суд.

“Скасоване було рішення виконкому, але вже були укладені договори. У рішенні, яке погодив виконком, одним із пунктів було доручити управлінню укласти додаткові угоди, і ми ці додаткові угоди уклали. Звісно, ми перевізникам направимо лист, але я сумніваюсь, що вони в добровільному порядку розірвуть додаткові угоди. Їх потрібно розривати у судовому порядку”, – вважає очільник транспортного управління.

Нагадаємо, сьогодні, 15 березня, депутати міської ради Кропивницького підтримали депутатський запит Олександра Цертія про скасування 10 рішень виконавчого комітету згідно яких було підвищено вартість проїзду в маршрутних таксі міста до 4 та 4,50 грн.

16 лютого члени виконавчого комітету погодили пропозицію управління транспорту щодо встановлення граничної вартості проїзду перевізникам, які курсують у звичайному режимі руху до 4 грн, а перевізникам, які курсують у режимі маршрутного таксі – до 4,50. Але при цьому перевізників зобов’язали облаштувати свої траспортні засоби системами електронного контролю і підключитися до міської диспетчерської системи до кінця 2017 року.

Після підписання із перевізниками додаткових угод, 21 лютого у Кропивницькому здорожчав проїзд у громадському транспорті. Того ж дня начальник управління транспорту Олександр Вергун дав прес-конференцію, де запевнив, що якість надання послуг напряму залежить від вартості.

Разом з тим, деякі перевізники Кропивницького, які обслуговують у режимі маршрутного таксі, вирішили не встановлювати максимальну ціну за разовий проїзд у розмірі 4,50 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар