Кропивничани на мітингу вимагають розблокувати роботу міської ради

У Кропивницькому декілька сотень учнів профтехучилищ та представники бюджетних установ пікетують міську раду. Люди вимагають, щоб міська рада відновила свою роботу, адже їм затримують фінансування.

Зокрема, претензії людей спрямовані до депутатів демократичної опозиції, які бойкотують роботу ради.

Спочатку люди мітингували біля офісу Радикальної партії по вул. Острівській, а потім вирушили до міськради.

“Ми вимагаємо, щоб наші депутати ходили на сесії і приймали важливі для міста рішення. Через те, що не працює міськрада у нас немає фінансування”, – розповіла Першій електронній працівниця пологового будинку №1 Людмила.

Представниця профтехучилища №4 Олена Поторайко розповіла, що майстрам і спеціалістам навчального закладу наразі не виплатили зарплату. І все це через те, що міська рада не виділила кошти.

“Нам виплати повинні були підвищити на 2 розряди. Це гривень 500-600 доплати”, – говорить жінка.

Заступник директора ВПУ №4 Оксана Яценко стверджує, що на сьогодні у навчальному закладі не можуть забезпечити виплати стипендій студентам та виплати соціально незахищеним студентам.

“Не вистачає коштів на преміювання студентів, на оплату за електроенергію, а це становить загрозу для функціонування навчального закладу. Проблеми, які депутати мали б вирішити, не вирішуються”, – говорить вона.

На запитання про те, чому студенти не на навчанні, Оксана Яценко відповіла, що сьогодні у ВПУ №4 документально оформили проведення громадського заходу патріотичного спрямування.

Поряд із людьми, які мали чіткі відповіді на питання про причини свого перебування на мітингу, були і такі люди, які вимагали зупинити війну і підвищити пенсії. Те, що це не компетенція міськради, вони не розуміли.

До мітингуючих вийшов міський голова Андрій Райкович і пообіцяв, що зробить все, аби відновити роботу сесії.

Наразі частина людей зайшли у сесійну залу та з трибуни озвучили свої вимоги. Зокрема, перед присутніми виступили представник профспілки працівників освіти Олександр Дзюба, викладач ВПУ Микола Гречуха та представник Центральної міської лікарні Анатолій Дзядух.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар