Рух “Чесно” склав довідки на кандидатів до Верховного суду від Кіровоградщини

фото ukranews.com

Рух ЧЕСНО в рамках кампанії “ЧЕСНО.Фільтруй суд!” проаналізував усіх кандидатів та підготував аналітичні довідки про кожного із 653-х претендентів на крісла у Верховному Суді. У списку суддів, які потрапили під пильне око активістів є і 13 “служителів Феміди” з Кіровоградщини.

7 листопада 2016 року розпочався конкурс у Верховний Суд, за результатами якого Вища кваліфікаційна комісія суддів має відібрати претендентів на крісла у найвищій судовій інстанції. Участь у конкурсі взяли 653 кандидати з усіх регіонів України, серед яких діючі судді, а також адвокати та науковці із десятирічним стажем.

У довідках, які склав рух ЧЕСНО, зібрана інформація із відкритих джерел про кар’єру, сумнівні судові рішення, статки, родинні зв’язки, причетність до корупційних справ та інші дані, які, на думку Руху ЧЕСНО, повинні бути відомими та використані у ході конкурсу у найвищу судову інстанцію України.

Зокрема активісти проаналізували 13 претендентів у Верховний Суд з Кіровоградщини (при натисканні на конкретне прізвище у новому вікні відкриється його досьє):

Аналітичні довідки про кандидатів у Верховний Суд Рух ЧЕСНО передав Вищій кваліфікаційній комісії суддів та Громадській раді доброчесності для використання цієї інформації під час формування досьє кандидатів та висновків ГРД.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар