У Кропивницькому створять школу управителів багатоквартирними будинками

Сьогодні, 13 січня, секретар міської ради Андрій Табалов і заступник міського голови Олександр Мосін зустрілися із керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Кропивницького.

На сьогодні в місті нараховується 67 ОСББ, пише сайт міскради. Така тенденція є новою для обласного центру, тому у голів цих об’єднань виникає багато питань і проблем від моменту самоорганізації і до утриманням будинків та прилеглих територій.

“Ми сьогодні зустрілись з вами, як колеги, – відзначив у вступному слові Олександр Мосін. – Нам з вами необхідно окреслити коло питань, які сьогодні найперше необхідно вирішити, щоб надати доручення відповідним виконавчим органам розробити алгоритми дій у кожному конкретному випадку”.

Одним із найголовніших під час обговорення стало питання відсутності у ЖЕО технічної документації на житлові будинки, а без неї голови ОСББ не можуть обрахувати обсяги робіт, які необхідно виконати у будинку і скласти на них кошториси. Заступник міського голови повідомив учасникам зустрічі, що всю необхідну технічну документацію можуть розробити і надати у міській раді.

Ще два болючі питання стосувалися вивезення сміття та відмови сплати коштів підприємцями, заклади яких розташовані у будинках.

Враховуючи, що питань з утримання житлових будинків у керівників ОСББ виникає надзвичайно багато, Олександр Мосін запропонував створити упри міській раді школу управителів, з чим усі присутні одностайно погодились.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар