За бюджетний кошт на Кіровоградщині ремонтується 110 об’єктів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Нинішнього року бюджетний інвестиційний ресурс, передбачений області на капітальні видатки, становить 260 мільйонів гривень.
Про це повідомив на апаратній нараді начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Сергій Проненко, інформуючи про стан використання у 2016 році коштів державного та обласного бюджетів на об’єктах будівництва – пише сайт ОДА.
Він нагадав, що з державного бюджету, відповідно до Закону України про держбюджет на нинішній рік, для Кіровоградської області передбачено такі кошти: з Державного фонду регіонального розвитку – 54,6 мільйона гривень, субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 78,2 мільйона гривень, субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад – 6,8 мільйона гривень.
В обласному бюджеті для будівельних справ передбачено 119,6 мільйона гривень, у тому числі за рахунок коштів бюджету розвитку – 94,7 мільйона, за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища – 24,9 мільйона гривень.
Таким чином, загальний бюджетний інвестиційний ресурс, передбачений області на капітальні видатки з державного, обласного та місцевих бюджетів, складає 260 мільйонів гривень.
Як зазначив Сергій Проненко, по всіх розпорядниках бюджетних коштів нараховується загалом 110 об’єктів. Управління капітального будівництва ОДА є замовником 40 об’єктів на загальну суму 96 мільйонів гривень.
Згідно з річним планом закупівель, управлінням передбачено проведення 21 процедури закупівель. На сьогодні вже визначено 5 переможців торгів, що дало можливість підписати з ними договори генерального підряду та розпочати фінансування і будівництво зазначених об’єктів. Окрім того, у червні-липні розпочато будівельний процес на 13 об’єктах, фінансування яких не потребувало проведення процедури закупівлі.
На даний час вже укладено 21 договір підряду, а також 6 договорів на здійснення технічного нагляду за будівництвом на об’єктах, які споруджуються за бюджетні кошти, але мають інших (не УКБ) замовників.
Що стосується безпосередньо управління капітального будівництва, то, за словами його керівника, в обласному бюджеті для проведення робіт на об’єктах, де УКБ виступає замовником, передбачено 28,9 мільйона гривень, що дало можливість, зокрема, продовжити і в нинішньому році реконструкцію будівель Кіровоградської дитячої обласної лікарні, а саме – головного, лабораторного та господарського (для розміщення пральні і дезінфекційних камер) корпусів. Торік на ремонтні роботи в цьому медичному закладі було використано майже 60 мільйонів гривень з державного та обласного бюджетів. Нинішнього року вже спрямовано 18 мільйонів, крім того планується залучити ще з бюджетів міста Кропивницького та всіх територій області близько 100 мільйонів гривень.
Це дасть змогу повністю завершити обсяг визначених робіт (відремонтувати лікарняні корпуси та господарські приміщення, оновити зовнішні і внутрішні інженерні мережі, виконати заходи з енергоефективності в комплексі з облаштуванням фасадів та покрівель). Також буде придбано нове сучасне обладнання та проведено благоустрій території.
Серед вже зробленого у 2016 році – відкориговано проектно-кошторисну документацію для реконструкції поліклінічного відділення обласної лікарні (до кінця року планується повне завершення робіт у цій будівлі). Серед того, що слід зробити – завершити роботи із заміни м’якої покрівлі на шатрову та заміни вікон і дверей у Маловисківській ЗОШ № 3, завершити ремонтно-реставраційні роботи на будівлі-пам’ятці архітектури місцевого значення, в якій нині знаходиться обласний художній музей.
Також УКБ планує, що до 1 вересня буде проведено першочергові роботи з капітального ремонту навчального корпусу ПТНЗ № 36 у Новгородці, де сталася пожежа. На це, за словами Сергія Проненка, передбачається залучити 800 тисяч гривень, з яких 200 тисяч гривень буде виділено за рахунок обласного бюджету. А от Новгородківська селищна рада вже виділила 200 тисяч гривень, що дало змогу замовити проектно-кошторисну документацію для проведення будівельних робіт, а згодом розпочати їх фінансування.
За кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2016 році управлінням капітального будівництва заплановано проведення природоохоронних заходів на загальну суму 12,5 мільйона гривень (на десяти об’єктах будуть проведені роботи, по двох об’єктах – виготовлено проектно-кошторисну документацію). Із зазначених об’єктів сім знаходяться в стадії реалізації, по чотирьох розпочато тендерні процедури. Там, де потрібно розробляти чи коригувати проектно-кошторисну документацію, укладено відповідні договори.
Сергій Проненко зупинився й на інших нагальних завданнях, визначених на 2016 рік, у тому числі приділенню особливої уваги проведенню реконструкції головного корпусу станції переливання крові в обласному центрі та капітального ремонту Кіровоградського обласного госпіталю для інвалідів війни.
Серед позитивних тенденцій нинішнього року він назвав те, що кошти з Державного фонду регіонального розвитку почали надходити уже в липні (на сьогодні отримано 10,4 мільйона гривень), що дасть можливість ефективніше їх використовувати з тим, аби повністю освоїти передбачені для територій області кошти і не довелось повертати їх до держбюджету, як це траплялося в попередні роки.
Сергій Проненко озвучив і ряд проблемних питань, що стосуються, зокрема, надто повільного освоєння коштів на об’єктах військового підпорядкування (через складну процедуру отримання дозвільних документів в органах Міністерства оборони), а також певних складнощів із застосуванням норм Закону України “Про публічні закупівлі” (у зв’язку з цим, запропонував керівникам райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад визначити відповідальну особу за проведення закупівлі, з урахуванням вимог закону, та проінформувати про це управління капітального будівництва облдержадміністрації).
Поширити:

Залишити коментар:

коментар