Через підроблені картки у Кропивницькому відмивали кошти, вкрадені проросійським “Кіберберкутом”

Ілюстрація: ukrinform.com

Управлінням СБУ в Кіровоградській області відкрито кримінальне провадження проти осіб, які створили веб-конвертцентр з відмивання грошей, викрадених міжнародними хакерами проросійського угруповання “Кіберберкут”. Зловмисники, які сприяли терористичним організаціям ОРДЛО, здійснювали фінансові операції за допомогою електронних платіжних систем. Учасники оборудки – мешканці м. Кропивницького – отримували дані про банківські картки та безкарткові платіжні операції громадян і привласнювали кошти з використанням підроблених платіжних карток, криптовалюти “Біткойн” та ресурсів кількох небанківських платіжних систем.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі СБУ.

У ході обшуків у них було вилучено готівку у різній валюті на суму понад мільйон гривень в еквіваленті та оргтехніку, з використанням якої здійснювалися незаконні фінансові операції. Слідство у рамках кримінального провадження за ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ст.258-5 КК України (фінансування тероризму) триває.

СБУ застерігає мешканців Кіровоградщини від використання сумнівних платіжних систем та нелегальних електронних «обмінників», які можуть використовувати свої прибутки для фінансування або сприяння терористичній діяльності, за що законом передбачено кримінальну відповідальність.

Перед використанням електронних платіжних систем слід перевіряти реквізити адресата та переконатися у надійності системи, за допомогою якої планується проведення операції.

У разі виявлення підозрілих Інтернет-ресурсів, просимо невідкладно звертатись за цілодобовим номером телефону довіри Управління СБУ в Кіровоградській області: (0522) 36-13-06 або на адресу офіційної електронної скриньки – usbu_kvg@ssu.gov.ua.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар