У Світловодську “пожартували” про замінування поліклініки

Ілюстрація: dailylviv.com

Інформація про замінування медичного закладу у місті Світловодськ не підтвердилася. Поліцейські встановили особу порушника, який звернувся з неправдивим повідомленням. Ним виявився місцевий житель. Працівники поліції з’ясовують мотиви такого вчинку громадянина.

Повідомлення про закладення вибухівки у будівлі центральної районної лікарні у місті Світловодськ надійшло до відділу поліції сьогодні близько 8.20 ранку.

«На місце події прибула слідчо-оперативна група, фахівці-вибухотехніки та кінологи, а також рятувальники та представники інших служб.

Із приміщення медичного закладу евакуювали близько 300 людей, у тому числі і лежачих хворих. У результаті обстеження вибухових пристроїв у будівлі та на прилеглій території виявлено не було.
Поліцейські встановили особу «жартівника», який повідомив про замінування. Ним виявився 44-річний місцевий житель. Громадянин телефонував із власного мобільного. За попередньою інформацією, чоловік перебуває на медичних обліках», – розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

У даний час вирішується питання про внесення відомостей за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Начальник ГУНП у Кіровоградській області Сергій Кондрашенко повідомив у “Фейсбуці”, що вже вдалося встановити особу громадянина, який подав до поліції завідомо неправдиве повідомлення.

“Інформація про «замінування» центральної районної лікарні міста Світловодськ не знайшла свого підтвердження.
В результаті обстеження вибухових речовин у будівлі та поблизу не виявлено.
Працівникам поліції вже вдалося встановити особу громадянина, який подав до поліції завідомо неправдиве повідомлення. Це 44-річний місцевий житель. Чоловік телефонував із власного мобільного і ще до приїзду поліції чомусь намагався вийти з своєї квартири не через двері, а балкон…
У даний час з ним спілкуються правоохоронці і лікарі, адже, за попередньою інформацією, особа перебуває на медичних обліках”.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар